Preluare foto: unsplash.com

La sfârșitul anului 2020, imediat după ce a accesat funcția de consilier local la Dumbrăvița din partea socialiștilor de la Pro România, în jurul doamnei Alina Sperlea (fostă Sasu), au amușinat, la greu, două instituții de forță ale statului român – Poliția și Parchetul. Fără finalitate, însă! Dacă în urmă 4 ani, reacțiile organelor în drept s-au manifestat post-factum, în baza unei duzini de plângeri penale, azi, lucrurile stau un pic invers, pe sesizare din oficiu. Până la urmă, pe 9 iunie a.c., în ziua votului, doar dinamica transhumanței umane va dicta intervenția autorităților! Cert e că și în 2020 și în 2024, miza jocului a fost și a rămas exact aceeași: flotanții PSD (documente în anexă)! Și nu-s vreo 1800 de CNP-uri, așa cum lasă să se înțeleagă apostolii învățătoarei social-democrate Alina Sperlea, candidata lui Alfred Simonis la Primăria Dumbrăvița.

Și o luăm cu începutul! După alegerile locale din septembrie 2020, o serie întreagă de sesizări penale au fost depuse pe numele unor proprietari de imobile din Dumbrăvița, care au găzduit zeci de indivizi pe metrul pătrat locuibil. Toți, în legătură directă cu pesedista Alina Sperlea! Fondul problemei a fost falsul în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 326 Cod Penal. Nu există niciun dubiu că lucrurile au stat așa, căci evidențele Inspectoratului de Poliție Timiș demonstrează foarte clar avalanșa de coperți și numere de penal pe lotul de sportivi profesioniști ai A.C.S. Sperlea – de la 8040/P/2020 până la 8058/P/2020 (documente în anexă). Și, așa cum rezultă din probe, la data de 1 aprilie 2021, IPJ a solicitat de la Evidența Populației Dumbrăvița, în baza unor mandate ale procurorilor de pe lângă Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, dosarele complete și în original ale tuturor flotanților voiajori, găzduiți de șoșonarii și profesioniștii echipei Alinei Sperlea de la PSD.

Se vede clar din corespondențele interinstituționale că, prin Secția Rurală Dumbrăvița, polițiștii și procurorii au primit toate înscirsurile solicitate (documente în anexă). Și că, în timp, s-au făcut chiar și audieri ale proprietarilor de imobile din cercul relațional, familial și intim al minunatei și transparentei Alina Sperlea (fostă Sasu). Azi, ca să nu existe dubii sau confuzii, o să lucrăm și cu câteva exemple concrete, legate de 4 imobile din Dumbrăvița, selectate în mod aleatoriu, care au rupt norii în materie de vize de flotant la alegerile din 2020, construcții situate pe străzile Platinei (casă privată), Migdalului (imobil colectiv) și Petofi Sandor ( două case). Și începem cu primul așezământ locativ de pe strada Platinei, unde domicilieză cu forme legale permanante, deja celebra Roșca Adina Hermine, (pseudo)jurista care închide listele de consilieri locali PSD din Dumbrăvița, la alegerile din 9 iunie a.c (document în anexă).

E limpede că Roșca Adina Hermine nu e faimoasă pentru că e doar studentă la Drept, chiar dacă, în documentele oficiale, depuse la Biroul Electoral de Circumspecție Locală Dumbrăvița, scrie, cu tupeu, că e… juristă. Doamna e celebră pentru că a fost condamnată definitiv pentru trafic de migranți, la 2 ani de închisoare cu suspendare, probațiune și interzicerea unor drepturi civile, la data de 9 februarie 2024, conform Hotărârii nr. 95 a Tribunalului Timiș, după un acord de recunoaștere a faptei. Bun, doamna Roșca nu e singura penală de pe listele PSD Dumbrăvița că, în aceeași ecuație, tot pentru trafic de migranți, mai e și Preda Marius Daniel, secretarul organizației de partid și lector UMF Timișoara (document în anexă)! În fine, dincolo de apetitul pentru traficul de ființe umane, după ce i-a făcut campanie în 2020 Alinei Sperlea, doamna Roșca s-a ales și cu dosar penal pentru fals în declarații, la capitolul flotanți, întrucât pe strada Platinei din Dumbrăvița, acolo unde-și are domiciliul declarat, a înregimentat, în sânul familiei sale fericite și tradiționale, un număr de 15 persoane, în același spațiu locativ.

Legături oficiale

Acum, că am lămurit-o cu traficanta de migranți Roșca Adina Hermine și cu campusul universitar de pe strada Platinei, trecem la următorul obiectiv turistic din Dumbrăvița, care a captat atenția autorităților de forță ale statului român – o casă de pe strada Petofi Sandor. Și aici, pe adresă, Poliția și Parchetul au cerut un număr de 10 dosare de la Evidența Populației. Așa cum rezultă din Cartea Funciară, imobilul a aparținut foștilot soți Marius și Alina Sasu (Sperlea). Ulterior, în 2013, prin executare silită, casa a fost adjudecată de Cătălin Brindeszku (Cătă Răgușitu’), nimeni altul decât concubinul și săgeata Alinei Sperlea. Mai târziu, în 2016, construcția a intrat în proprietatea rudelor Alinei Sperlea, Elena și Boja Stoicovici ca, în final, prin donație, la nivelul anului 2020, să ajungă în posesia mamei consilierei locale, Milena Sperlea (document în anexă). Evident, tot parcursul imobilului, a avut un singur scop: fentarea ANAF și sustragerea de la plata datoriilor către statul român, în cuantum de 6,9 milioane de lei, a mirobolantei Alina Sperlea.

Și, în discuție, în toată această ecuație de mobilitate electorală – tip PSD, autoritățile au mai descoperit un imobilul, de data aceasta unul de pe strada Petofi Sandor (casă). Aici, pe această adresă, autoritățile au ridicat un număr de 17 dosare ale unor pesoane care s-au intabulat cu domiciliile, în perimetrul locativ de pe Dumbrăvița, chiar înainte de votul din septembrie 2020. Pe documente, imobilul a aparținut foștilor soți Marius și Alina Sasu după care, pe rețeta deja patentată, prin executare silită, în 2013, casa a intrat în posesia unchiului Radislav Stoicovici ca, în cele din urmă, la nivelul anului 2021, să intre în patrimoniul Milenei Sperlea, mama consilierei locale PSD (document în anexă). În fine, semnale puternice au venit și dinspre imobilul colectiv de pe strada Migdalului – 24 de dosare. Da, douăzeci și patru! Și aici există mari semne de întrebare căci, așa cum rezultă din înscrisuri, dreptul de proprietate asupra apartamentelor a fost intabulat, în favoarea a trei coproprietari-constructori, printre care Milena Sperlea și Denis Tuță, abia la data de la data de 23 decembrie 2020 (document în anexă).

În condițiile în care, votul pentru alegerile locale din 2020 a avut loc în luna septembrie și, conform legii, vizele de flotant, în contextul exercitării drepturilor electorale, se aplicau cu minim 6 luni înainte, rămâne întrebarea cum a putut lua doamna Milena Sperlea, în spațiu, 24 de persoane, anterior Ajunului de Cărciun din 2020, dacă nu era încă unic proprietar pe cota sa din imobil? Că a fost sau nu cu acordul celorlalți coproprietari, al caror nume nu apare în documentele organelor judiciare, e mai puțin relevant. Ce e relevant e că, într-un imobil neintabulat, au primit flotant un număr 24 de persoane. Cel puțin, asta reiese clar din documentele notariale și cadastrale ale construcției. Și, acum pentru cei care nu-și mai aduc aminte cine este domnul Denis Tuță, asociatul pensionarei Milena Sperlea, acesta este nimeni altul decât proprietar de străzi în Dumbrăvița, cumpărate de la ANAF, ca urmare a executărilor silite asupra Alinei Sperlea (fostă Sasu), în contul datoriei de 6.9 milioane de lei a consilierei locale – Vasco da Gamma, Blaise Pascal, Isac Newton, Galileo Galilei, Kepler, Crișurilor, Timiș, Someș, Ghioceilor, Migdalului și Dunărea (document în anexă).

Poveste fără sfârșit

Da, exact același Denis Tuță care se jura că, într-o conferință de presă de la Pro România, că doamna Alina Sperlea nu a avut niciun amestec în licitațiile de străzi de pe Dumbrăvița. De fapt, la fel cum a făcut legământ si traficanta de migranți Roșca Adina Hermine când a demisionat din PSD, după ce a fost deconspirată de jurnaliștii de la Ziarul Timișoara și nu înainte de a declara public, în aceeași cheie, că samsara Alina Sperlea nu a ajutat-o să ajungă pe listele de consilieri locali ale social-democraților și nici că ar fi avut la cunoștință despre problemele ei cu Codul Penal. Și dacă tot suntem la capitolul coincidențe, mai rămâne de punctat un singur lucru – fotografiile din online ale Alinei Sperlea cu tot soiul de potentați, miniștrii, șefi de deconcentrate asupra cărora lasă să înțeleagă că are influență. Mai mult, și că îi poate determina să îndeplindeascăun act care intră în îndatoririle lor de serviciu. Ba să facă un centru medical de permanență, ba o școală, ba un liceu, ba infrastructură. Numai povești!

Azi, la toate adresele exemplificate mai sus, situate pe străzile Petofi Sandor, Platinei și Migdalului din Dumbrăvița, sub o formă sau alta, s-a asternut liniștea! Nu mai sunt cu zecile pe proprietățile interpușilor Alinei Sperlea, dar totuși mai sunt. În momentul de față, flotanții par să se fi răsfirat, să fi fost altoiți și stau sub formă de ciorchine, câte trei sau patru persoane, în oricare dintre spațiile locative, aflate în aria gravitațională a pesedistei. Cert e că toți ”chiriașii”, intabulați pe proprietățile săgeților Alinei Sperlea, au nume diferite! De exemplu, chiar dacă faptic locuiește în Timișoara, la una dintre adresele de pe strada Petofi Sandor, acolo unde-și are domiciliul oficial și candidata PSD pentru Primăria Dumbrăvița, în aceeași locație mai figurează cu domiciliul alte trei persoane: Cristian G, Mihai C. și Bogdan A. Toți, organizați pentru o singură cauză – Totul pentru Dumbrăvița! Nu oricum, ci pe liste suplimentare. Că așa-i la PSD!

Că nu degeaba, în ultimele 6 luni, o serie de entități, toate cu atribuțiuni pe segmentul ordine publică și siguranță națională, au solicitat, în special de pe Timișoara și toată zona periurbană – deci, și de pe Dumbrăvița! – toate raportările periodice ale birourilor de evidență a populației către centrala județeană a SPCLEP. Pe Dumbrăvița, ca să înțeleagă bine și apostolii învățătoarei Alina Sperlea (fostă Sasu), pe 9 iunie, într-un mod cu totul exceptional, bătălia cruntă nu se va da în secțiile de votare, ci pe străzi. În special, pe cele cu nume cu nume de poeți. Și, abia după, pe urna mobilă sau pe casele de bătrâni.

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.