Foto: Facebook.com

Beizadeaua filialei Timiș a Partidului Social Democrat a reușit să compromită integral cursa lui Alfred (zis Fredy) Simonis pentru șefia CJT.

Al treilea om în statul român, un personaj care beneficiază de protecție fizică și informativă din partea structurilor statului, a ignorat total semnalele pe care le-a primit din interiorul sistemului, dar și din partea presei, mergând pe mâna unei candidate care nici măcar nu a fost membră a PSD. Este vorba despre celebra imobiliaristă Alina Sperlea, descoperită de Pro România, în mandatul lui Adrian Pau. Sperlea i-a urcat pe pereți pe liderii PSD naționali și județeni, a reușit să-i facă agenții săi electorali pe cei mai importanți pesediști. Marcel Ciolacu, premierul României, a apărut în fotografii electorale cu Alina Sperlea, ministrul Sănătății s-a tras în poză cu doamna, șefi de instituții publice din județ au preluat rolul de susținător al imobiliaristei. Spre surpriza celor care îl cunosc bine, chiar și experimentatul Sorin Grindeanu a îmbrățișat-o cu foc pe doamna Sperlea, într-un moment de campanie electorală…în timp ce oameni vechi și serioși din partid au fost tratați cu flit de către lideri, care i-au permis Alinei Sperlea să participe la tot felul de dezbateri electorale aranjate, un fel de paranghelii media, în cadrul cărora doamna a făcut de râs chiar și ideea de partid politic…

Practic, așa cum am mai scris, în Timiș, PSD a avut doi vectori de imagine în campania electorală: Alfred Simonis și Alina Sperlea. Atât și nimic mai mult. Doar că la Dumbrăvița pe lista de candidați pentru consiliul local se află doi CONDAMNAȚI PENAL PENTRU TRAFIC DE MIGRANȚI. Ca să nu mai vorbim despre dezvăluirile halucinante de presă privind slalomul făcut de doamna Alina Sperlea în raport cu ANAF. Și totuși…domnul Alfred Simonis a defilat cu Alina Sperlea până au ajuns amândoi la cel mai important jurnal de știri tv din România, în prime time, la Pro TV. Tot pe tema traficanților de migranți de pe lista PSD Dumbrăvița.

Iată că la final de campanie electorală i-a venit rândul lui Alfred Simonis să fie „paradit” din interior, fix a doua zi după ce partenerul său de tandem electoral, Nicolae Robu, a fost aruncat peste bord chiar de către liderul național al PNL, Nicolae Ciucă. Acesta a recunoscut într-o conferință de presă că PNL a negociat cu Dominic Fritz până în ultima clipă, în speranța că actualul primar al Timișoarei va trece la peneliști și va candida pentru un nou mandat. Ce se va alege de campania electorală a PSDPNL Timiș acum pe final nimeni nu poate anticipa…nici măcar Ionuț Gaiță, noul boss al PNL Timiș, care îi ceartă periodic pe Facebook pe timișorenii care nu înțeleg că afacerile sale au înflorit în mandatul lui Nicolae Robu. 

La Partidul Social Democrat însă lucrurile sunt ceva mai complexe și complicate. Pentru că tot mai mulți dintre pesediștii vechi și avizați opinează că Alfred Simonis a fost adus în capcana perfectă de la Dumbrăvița chiar de către unii dintre cei care s-au tot afișat public cu Alina Sperlea, care probabil încă nu înțelege ce i se întâmplă…Iar dacă Alfred Simonis nu a fost capabil să evite un asemenea caz, cu traficanți de migranți pe listele filialei pe care o conduce, cum oare poate ocupa funcția de președinte al Camerei Deputaților?! Oare ce transmit ambasadele statelor UE- NATO de la București în centralele lor despre al treilea om în statul român, care mai ieri se lăuda că el semnează toate listele de candidați în Timiș? Unde se lăuda? În mesaje vocale transmise doamnei Alina Sperlea, care brusc au ajuns la toată presa.

În loc de concluzie se pune întrebarea: cât de responsabil este președintele actual al PSD Timiș, care vrea să devină și președinte al CJT?