Vești bune aduse de Primăria Timișoara! De luna viitoare, tramvaiul 5 va întoarce în bucla de pe Calea Bogdăneștilor. Constructorul execută în aceste zile lucrări de montare a liniei de tramvai de-a lungul buclei, care are o lungime constructivă de aproximativ 165 de metri.

După 7 ani, timișorenii vor putea ajunge cu tramvaiul 5 la serviciu, la școală sau cu treabă în alte cartiere. Imediat după montarea liniei, se vor face probe cu tramvaiul pentru reluarea circulației. Bucla este partea a proiectului de modernizare a Căii Bogdăneștilor, al treilea mare bulevard unde am schimbat liniile de tramvai. Este o amenajare provizorie până la finalizarea pasajului Solventul, care va schimba radical modul în care zona Ronaț, Mehala, Bogdăneștilor se conectează cu restul orașului”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

În zona buclei, se va forma un spațiu verde de aproape 1.800 metri pătrați și vor fi plantați 24 de arbori.

Cu șosea lărgită la patru benzi, linii de tramvai noi, trotuare generoase, piste de biciclete și spațiu verde, Calea Bogdăneștilor va întregi Inelul IV de circulație, în zona de vest, alături de strada Grigore Alexandrescu și de pasajul și podul Solventul.

Totodată, în valoare de aproape 150 de milioane de lei, investiția de pe Calea Bogdăneștilor va crește, pentru următoarele decenii, confortul și calitatea transportului public în Ronaț și Blașcovici. Din valoarea totală a investiției, 91 de milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar restul sumei provine de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)”, a informat Primăria Timișoara.