Foto: Facebook.com

A spus Albert Einstein că Dumnezeu nu joacă zaruri cu Universul. Da, dar după Einstein, a venit Alina Sperlea de la PSD și a zis, dincolo de afirmația rozalie și hilară cu Cutia Pandorei, că Universul este un zar care se învârteşte. Deci, cineva joacă zaruri cu Universul și-i dă înainte cu poezia obișnuită: că nu există datorii de 7 milioane de lei la ANAF, că are o victorie procesuală în lupta cu statul român, că transprența e la loc de cinste în declarațiile de avere, că nu se lucrează prin interpuși, că nu s-au făcut bani din drumuri necedate și executate de FISC, că niciun bun nu a fost subevaluat în detrimentul statului român, că nu se pierde ziua prin instanțele de judecată, pe la notari sau executori, că flotanții sunt doar în mintea unora, că miniciuna și traficanții de migranți nu-și au locul în PSD și că, evident, există doar puritate și limpezeală, ca-n Lacrima lui Ovidiu. Da, așa se desfășoară, pe orizontală, logica universală a social-democratei Alina Sperlea (fostă Sasu) când nu înjură militărește și nu umblă doar în mâini, cu capul în jos, legată la ochi şi cu o garoafă înfiptă după lobul urechii!

DATORII. Aici, la acest capitol, lucrurile sunt extrem de simple, clare și elocvente. De când a intrat în campania electorală, pesedista Alina Sperlea s-a dat de ceasul morții, mințindu-i constant pe dumbrăvițeni că NU a avut și nici nu are datorii către bugetul de stat de circa 7 milioane de lei, vechi de 12 ani, rezultate din TVA -ul de pe tranzacțiile imobiliare. Adică, din sămsăreala cu terenuri! Și, ca să scape de presiunea publică, doamna Sperlea a aruncat pe piață 3 variante de răspuns, toate mincinoase – ba că nu are niciun leu de dat la ANAF, ba că ar avea un debit total de doar 3.285 RON și, ultima gogoașă expandată că, de fapt, cifra se ridică la 811.418 lei. Ca, în final, într-un mod absolut pervers, în declarația de avere, înaintă judecătorului de la Biroul Electoral de Circumscripție Locală Dumbrăvița, înscris care va fi accesibil publicului, abia după ziua votului de pe 9 iunie, Alina Sperlea de la PSD să recunoască adevărul: creditor – ANAF, contractat în anul 2012, valoare 6.812.733 RON (documente în anexă). QED!

VICTORIE PROCESUALĂ. Ca să fie credibilă, după ce a fugit 12 ani de plata datoriei către FISC, punând totul pe seama unui proces, Alina Sperlea de la PSD a considerat de cuviință să-l aducă pe Dumnezeu, în discuție, pe post de martor de serviciu, în victoria procesuală cu ANAF, prezentând doar afirmații trunchiate și mincinoase, cum că NU mai are datorii și că a câștigat bătălia cu ANAF. De fapt, o altă șoricărie și cotețărie de mic litraj – marca PSD căci probele arată, dincolo de orice dubiu, că, în fapt, sentința Alinei Sperlea NU e definitivă. Dovadă că, la data de 24 mai 2024, așa cum rezultă de pe portalul informatic al dosarului 4350/2/2015, ANAF a și făcut apel. Și, 3 zile mai târziu, același lucru l-a făcut și candidata PSD pentru Primăria Dumbrăvița – a atacat sentința de care era atât de mulțumită, în spațiul public (documente în anexă). Semn că, atâta timp cât o sentință a fost contestată cu recurs, de ambele părți, e clar că NU există nicio victorie definitivă ci doar nemulțumiri din ambele tabere beligerante – ANAF și Sperlea PSD. QED!

DECLARAȚII DE AVERE. În 2018, la dezbaterea despre PUG Dumbrăvița, în gura mare, cu o sală plină de oameni, Alina Sperlea a recunoscut că plătește impozit pe 50 de terenuri și vrea blocuri… ca-n Giroc, acolo unde au descins procurorii DNA. În 2023, într-o o altă declarație publică, Alina Sperlea susține că este beizadeaua familiei, că mama sa octogenară este milionară în euro (așa că o întreține!) și se opune blocurilor, în timp ce familia și interpușii ei construiesc imobile colective într-o veselie (video în anexă). Toate astea, în timp ce, în perioada 2020-2023, de când e consilier local la Dumbrăvița, în toate declarațiile de avere, pesedista a negat orice avere și orice datorie. Abia acum, în 2024, în pragul alegerilor locale, în ultima declarație de avere, Alina Sperlea a recunoscut cu nonșalanță că, de fapt, încă din 2012, are o datorie către statul român de circa 6,9 milioane de lei! Una pe care a tot uitat să o menționeze, în documente oficiale, ani la rând! Cu alte cuvinte, o formă continuată de minciună prin omisiune sau, după Codul Penal – art. 326, fals în declarații (documente în anexă). QED!

INTERPUȘI. Nu mai e niciun secret pentru nimeni că, din pricina datoriilor de 7 milioane de lei către ANAF, debit pe care NU a intenționat niciodată să-l plătească, ci să-l tărăgăneze, ca, în final, să-și declare falimentul personal și să scape, Alina Sperlea de la PSD a făcut tranzacții imobiliare și a construit locuințe colective numai prin interpuși. Și, aici, la acest capitol, pesedista lui Alfred Simonis are o adevărată armată de săgeți și paravane – A.C.S. Sperlea! Așa cum rezultă din probe certe și oficiale (documente avocațiale, notariale și de carte funciară), în toată această schemă judiciară, pesedista de la Dumbrăvița a implicat o duzină de oameni – de la membri ai familiei (mamă, unchi, mătușă, verișori, concubin) și până la prieteni și apropiați. Practic, i-a pus pe toți la treabă, în beneficiul ei! Și coechipierii de la ACS Sperlea s-au executat și judecat între ei ori s-au concurat în grup pe la licitații, doar ca să creeze o iluzie de legalitate și doar ca să-i securizeze averea mirobolantei Alina Sperlea, care-i controla și ținea în frâie prin procuri speciale și contracte de împrumut dubioase, sancționate chiar de instanță (documente în anexă). QED!

BANI DIN DRUMURI. Niciodată nu am făcut bani din cedare de drumuri și din drepturi de servitute – asta a spus, cu subiect și predicat, pe 8 noiembrie 2021, într-o conferință de presă, Alina Sperlea. Adevărul e că, direct, nu! Că, dacă ar fi manevrat totul la vedere, ANAF s-ar fi năpustit asupra ei și i-ar fi luat banii de pe tranzacțiile imobiliare, în contul datoriei de 6,9 milioane de lei, pe care o driblează, încă din anul 2012. Dar, așa cum rezultă din documente oficiale, Alina Sperlea a manevrat licitațiile și tranzacțiile, după rețeta proprie – prin interpuși! Și printre cei mai productivi, la acest capitol, a fost Denis Tuță, partenerul său de construcții colective care, după o serie de licitații și executări silite ale ANAF, s-a împroprietărit pe 15.000 mp, cu doar 8.000 de euro, pe străzile din Dumbrăvița: Newton, Galileo Galilei, Blaise Pascal, Kepler, Tisa, Timiș, Someș, Dunărea și Ghioceilor. Toate provenite din fostele PUZ-uri ale Alinei Sperlea. Tot aici, la înaintare, pesedista a mai jucat în teren, în probleme de servitute și spații verzi, și cu alte săgeți, deja notorii: mama – Milena Sperlea, unchiul – Radislav Stociovici, Radu Ciuci, Daniel Ignea, Eugen Huțuilac și Ovidiu Haracicu (documente în anexă). QED!

BUNURI SUBEVALUATE. Că Alina Sperlea de la PSD, prin toată armata de săgeți, a violat statul român (ANAF) din orice poziție, rezultă clar din concluziile oficiale ale Curții de Apel Timișoara, care l-a anchetat pe executorul judecătoresc de casă al grupării de samsari imobiliari de la ACS Sperlea, Gheorghe Brad. Nu o dată, ci de 4 (patru) ori și cu fiecare ocazie a propus excluderea acestuia din profesie pentru grave încălcări ale codului de etică profesională și a legii. În cazul jongleriilor judicare ale săgeților Alinei Sperlea, concluziile sunt cât se poate de clare: îmbogățirea fără justă cauză a unor săgețișilicitatații între persoane aflate în conveniență, la prețuri subevaluate. În aceeași logică, tot Comisia de Disciplină din cadrul Curții de Apel Timișoata l-a etalat, ca foță de exemplificare, pe lângă Cătălin Brindeszku (concubin) și Radislav Stoicovici (unchi), și pe un alt campion en-titre al consilieriei locale Alina Sperlea, Eugen Huțuliac. Și aici a scris – valorificare la prețuri derizorii! Ca în final, negru pe alb, să arată că scopul real al executărilor silite a fost acela de a sustrage imobilele de sub sechestrul ANAF și de a le plasa în patrimoniul unor persoane interpuse Alinei Sperlea (documente în anexă). QED!

INSTANȚE DE JUDECATĂ. În această ecuație, la modul cel mai clar, tabloul de bord al preocupărilor ACS Sperlea, se regăsește pe portalul electronic al instanțelor de judecată. Deci, date publice și transparente care (re)confirmă că grupul de săgeți imobiliare, coordonat de Alina Sperlea de la PSD, e client fidel pe toate palierele de justiție: zeci de dosare civile și execuționale, cumulate, la nivel de Judecătorie, Tribunal și Curte de Apel. Peste 50 de cauze, au pe coperta principală, numai numele mirobolantei și transparentei Alina Sperlea, iar alte 16 dosare conțin identitatea mamei sale, Milena Sperlea. Mai sunt probe de marș forțat, tot pe coridoarele instanței, și pe numele altor membri ai echipei ACS Sperlea: Cătălin Brindeszku (Cătă Răgușitu’), Eugen Huțuliac, Radu Ciuciu, Sorinel Haraciucu, soții Costică și Violeta Cojocaru etc! Ce e important de reținut e că, în mare parte, meciurile de miuță, sunt și au fost între ACS Sperlea și ANAF! În rest, doar executări silite, în familie și în cadrul grupului de profesioniști care – nu-i așa? – face totul pentru Dumbrăvița (documente în anexă). QED!

TRAFICANȚI DE MIGRANȚI. Și aici, la acest capitol, lucrurile se îngroașă și mai tare. În primul rând pentru că lista de consilieri locali PSD la Dumbrăvița este deschisă de campioana la datorii publice Alina Sperlea (fostă Sasu), care ocupă poziția cu nr. 2 în clasamentul ANAF, cu cifra de 7 milioane de lei, la rubrica  – debite persoane fizice. Și, în al doilea rând, deoarece, pe aceeași listă, cu care PSD intră în alegerile din Dumbrăvița, mai tronează alți doi sociali democrați: Preda Marius Daniel și Roșca Adina Hermine. Ambii, condamnați definitiv la câte doi 2 ani de închisoare cu suspendare, cu perioadă de probațiune, cu interzicerea unor drepturi civile și cu muncă în folosul comunității pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți! Nici nu mai contează prea tare că falsa juristă – de fapt, studentă! – Roșca are și un acord de recunoaștere a faptelor în formă continuată și că e într-o cursă electorală, deși se află, încă, în perioada de încercare, cu interdicție clară de a candida! Important e că, pe 9 iunie, PSD vine în fața dumbrăvițenilor cu doi condamnați penal pe listele de consilieri locali și cu un debitor major al statului român (documente în anexă). QED!

FLOTANȚI. Că sunt sau nu pregătite 1800 de CNP-uri, în regim de flotanți, așa cum rulează apostolii Alinei Sperlea, rămâne ca instituțiile statului român, care oricum sunt în dispozitiv pentru ziua alegerilor locale, să demonstreze! Cert e că, în urmă cu 4 ani, când a candidat pentru funcția de consilier local, pesedista de la Dumbrăvița s-a mai confruntat cu acuzația că ar fi accesat mandatul public cu ajutorul transhumanței umane. Atunci, la Poliție și Parchet, au fost peste zece dosare penale pe numele unor săgeți ale Alinei Sperlea care au luat în spațiu un număr impresionant de flotanți. Și, chiar dacă nu a fost cu finalitate, probele demonstrează, dincolo de orice urmă de îndoială, că acolo unde proprietari de construcții au fost interpușii pesedistei – Milena Sperlea, Adina Roșca, Radislav Stoicovici etc – s-a locuit claie peste grămadă (documente în anexă). QED!

În momentul de față, după toate aceste lecții de cameleonism și dribling financiaro-politico-judiciar, care o au în prim-plan pe Albă ca Zăpada de la PSD, la pachet cu toți piticii ei de grădină, nu e foarte clar dacă Nostradamus a visat-o sau nu pe Alina Sperlea. Căci, dacă ar fi făcut-o, cu siguranță ar fi atenționat-o, chiar pe calea undelor Delta, că fiecare samsar de terenuri are duda lui și că din aluatul unui rechin imobiliar, care toată existența a fugit de ANAF ca de bau-bau, nu se poate frământa o pască regală, ci cel mult o brânzoaică. În rest, doar drame de companie, împachetate sub forma unor petreceri publice. Ceva între Untold, carnavalul de la Veneția, Halloween și colindatul românesc cu mascați de Anul Nou. Sau, pentru pasionații de artă culinară, o mușcătură din foie gras, combinată cu o nouă poveste sperlistă, înfășurată în Prosciutto Toscano și presărată cu Royal beluga, din care se speră că va mușca adânc electoratul dumbrăvițean…

Foto: Facebook.com

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.