Nu admite ADEVĂRUL, nici picurată cu ceară! Din contra, Alina Sperlea (fostă Sasu), candidata PSD la Primăria Dumbrăvița, o ține cu MINCIUNA în linie dreaptă, în ciuda tuturor evidențelor și probelor oficiale! Cert e că, de-a lungul campaniei electorale, pe tema datoriilor enorme către bugetul consolidat al statului român, vechi de 12 ani de zile, pesedista lui Alfred Simonis a avut mai multe variante de răspuns – TOATE în afara suprafeței de joc! În primă fază, a zis că nu are niciun leu de dat către ANAF, apoi a zis că are 3.285 RON, după care a scos din joben 811.418 lei. Ca, în final, acum vreo lună, la intrarea în cursă pentru Primăria Dumbrăvița, când și-a depus dosarul la Biroul Electoral de Circumscripție Locală, în declarația de avere, care se va deveni publică după data de 9 iunie, Alina Sperlea să recunoască că, de fapt, datoria către stat este de fix 6.812.733 lei și veche de peste un deceniu.

Da, este pentru prima dată, în istoria Alinei Sperlea de la PSD când, în calitate de consilier local la Dumbrăvița, în acte oficiale, își recunoaște debitul către ANAF, în sumă de circa 7 milioane de lei. Dar NU în spațiul public! Că-n rest, în toate foile de avere, care acum sunt în atenția Agenției Naționale de Integritate, în toată perioada 2020-2023, NU a existat o asemenea mențiune! Deși, prin lege, sub sancțiune penală – falsul în declarații publice, datoria uriașă ar fi trebuit să se regăsească, în documentele de integritate ale samsarei imobiliare, încă din prima zi de mandat ca și ales local. E clar că, la fel ca și în urmă cu 4 ani, când s-a aruncat în cursa pentru un loc de consilier la Dumbrăvița, și azi Alina Sperlea (fostă Sasu), deși aleargă pentru funcția de edil al comunei de la marginea Timișoarei, ascunde datoria de ochii lumii din același raționament electoral – teama de a nu fi votată!

Partea și mai mișto e că, acum două zile, din nou, doamna Alina Sperlea a schimbat iar placa. Evident, și suma datorată către statul român! Și, într-o ieșire publică de pe Facebook, ca răspuns la o postare USR, samsara imobiliară de la PSD a explicat: ”…cetățenii și-au dat seama că doar din minciuni trăiți și alimentați sau manipulați. Rușine să vă fie că v-ați coborât atât de jos încât disperarea vă îndeamnă chiar și la falsuri. Nu este adevărat ceea ce spuneți. Iată dovada minicunilor dvs. Am câștigat procesul și am achitat suma precizată de Curtea de Apel București, respectiv 800.000 lei”. Și, evident, DOVADA este, din nou, aceeași frântură din sentința civilă nr. 38 din 1 martie 2023 (document în anexă). De fapt, ca să închidem repede subiectul cu filmele artistice ale Alinei Sperlea, ANAF a infirmat categoric că pesedista ar fi câștigat vreun proces sau că ar fi achitat suma de 800.000 lei. Ba mai mult, instituția a confirmat, printr-un document OFICIAL, că debitul consilierei locale este, în continuare, în sistemul public de stat, la suma de 6.915.706 RON (document în anexă).

Ideea e că, dacă ar fi fost lăsată să intervină în spațiul public, ca să demonteze toate minciunile doamnei Alina Sperlea, ANAF ar fi făcut-o demult, printr-un comunicat de presă. Și ar fi închis buticul! Intenție a existat, doar că, și aici, PSD a intervenit, ca să fie liniște! Și, dacă tot vorbim despre probe și dovezi, cel mai simplu ar fi fost ca, dincolo de jigniri și bucăți de înscrisuri, Alina Sperlea să demoteze ”minciunile” fie printr-un ordin de plată cu suma de 800.000 RON, fie printr-un certificat fiscal la zi. Și cu asta, în format integral și lizibil, ar fi închis gura tuturor păcătoșilor! Doar că NU poate și nici nu are de unde! Adevărul e că, pe 20 martie 2024, tot pe Facebook, samsara imobiliară a mai aruncat în discuție o altă simfonie în La Minor, tot despre datoria către ANAF, în același raționament, absolut mincinos. Ca, în final, din nou, să le servească dumbrăvițenilor, cu zâmbetul pe buze, că are de plătit la stat, nu 7 milioane de lei, ci doar 3.285 RON! Numai povești, în ciuda tuturor documentelor oficiale, emise de autorități ale statului român!

Aura PSD

Dincolo de datoriile Alinei Sperlea către ANAF, pe care le tot neagă, reneagă și le tot sucește, PSD – Alfred Simonis mai are o problemă – condamnații penali de pe listele de consilieri locali Dumbrăvița. Și vorbim aici despre ocupanții pozițiilor cu nr. 7 și 24, ambii garantați de social-democrați: Preda Marius Daniel și Roșca Adina Hermine – condamnați definitiv la câte doi ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de migranți, cu perioadă de încercare și probațiune, cu interzicerea unor drepturi civile și cu muncă prestată în folosul comunității. În concluzie, conform listei depuse la Biroul Electoral și așa cum rezultă din specimenele de buletine de vot, deja afișate în spațiul public, traficanții de migranți Preda și Roșca se regăsesc în chenarul PSD, evident, ca opțiune de vot pentru consiliul local Dumbrăvița. La fel și doamna Alina Sperlea care, azi, conform documentelor oficiale, are o datorie fiscal de circa 7 milioane de lei!

Nici nu mai contează că, la start, PSD a propus electoratului dumbrăvițean infractori dovediți și condamnați pentru Consiliul Local. Sau că a pus în capul listei și a trimis în luptă pentru Primăria Dumbrăvița o persoană cu datorii enorme către bugetul de stat, absolut netransparentă care, conform propriilor declarațiilor, este întreținută financiar de mama sa octogenară! Altceva e important de menționat și anume că, în momentul în care a izbucinit scandalul cu cei doi traficanți de migranți, PSD a făcut un lucru absolut rușinos – i-a împins pe scări pe cei doi condamnați penali, Preda și Roșca. În sensul că, în declarațiile publice, liderii PSD nu s-au dezis de cei doi condamnați penali. Și, mai presus de orice, i-au aruncat, pe cei doi traficanți de migranți, în groapa cu lei, argumentând că pesediștii – condamnați penal trebuie să suporte rigorile legii. Pe motiv că au semnat, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, declarații pe propria răspundere prin care au confirmat că NU au probeme cu legea! Pe scurt, i-au dat pe tobogan!

Toate ca toate, dar un eveniment rutier, petrecut în urmă cu câteva zile, în plin centrul Timișoarei, a oprit în loc, atât inima PSD, cât și a mai marilor Inspectoratului de Poliție Timiș. Conform datelor publice, pe data de 3 iunie 2024, un tânăr de 19 ani, care a condus un autoturism pe bv. Ion C. Brătianu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de către un bărbat, în vârstă de 59 de ani, care circula pe sensul opus de circulație. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto, în vârstă de 59 de ani. Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative. Ulterior evenimentului, pe numele tânărului de 19 ani, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Acum, așa cum rezultă din documente interne ale IPJ Timiș, accidentul rutier a avut loc la ora 12.02. Tot din procesul-verbal al evenimentului, rezultă că autoturismul care se face vinovat de accident – marca BMW M3, cu numerele de înregistrare B – 063895 – a fost condus de către Panda Darius-Rafael din Beregsăul Mare. Mai mult, că impactul a avut loc datorită neadaptării vitezei la condițiile de drum (ploaie – carosabil umed), moment în care conducătorul BMW M3 a pierdut controlul direcției de deplasare și a pătruns pe sensul opus de circulație, unde a intrat în coliziune frontală cu un Renault Megane, condus de Ioan V, în vârstă de 59 de ani. Și, da, în urma accidentului rutier, așa cum menționează și documentele interne ale IPJ Timiș, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului autoturismului Renalut Megane.

Chestiunea e că, la fel ca și ANAF, și cei de la IPJ Timiș au intrat în silentio stampa, când s-au cerut date suplimentare despre accidentul rutier. Motivul – anchetă internă! Și asta nu pentru că numele lui Preda Darius Rafael spune ceva, ci pentru că mașina, BMW M3, aflată în proprietatea SC Bavaria Automobile SRL, e utilizată, în baza unui leasing operațional, de doamna Alina Sperlea (fostă Sasu). De fapt, așa cum rezultă din probe video, atașate la final, în urmă cu circa o lună, în cadrul unei petreceri de pomină, care a avut loc la sala de evenimente Venue din Timișoara, Alina Sperlea a făcut cadou monstrul pe 4 roți și cu 600 de cai putere, în valoare de circa 90.000 euro, fiului său. Cu fundiță, chiar de majorat! Important de reținut este că, cel puțin azi, tânărul nu are permis de conducere și că, în momentul accidentului rutier din 3 iunie 2024, din plin centrul Timișoarei, băiatul se afla în mașina care a derapat și a intrat pe contrasens, în coliziune frontală, cu un alt autoturism, care circula regulamentar, rănind ușor un bărbat de 59 de ani.

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.