Cătălin Drulă a luat o decizie radicală, ca urmare a rezultatelor slabe obținute de USR la alegerile locale și europarlamentare. Așadar, Drulă și-a dat demisia din funcția de președinte al partidului.

Cu titlu interimar, până la organizarea alegerilor interne, președinția USR ar urma să fie preluată de Dominic Fritz, care a câștigat cel de-al doilea mandat de primar al Timișoarei.

Pentru mine, în întreaga viață, asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum rezultatul de ieri al alegerilor și voi convoca în USR alegeri pentru un nou președinte în cel mai scurt timp. Avem oameni și lideri puternici care pot duce mai departe această construcție. Sunt oameni precum Dominic Fritz, care a câștigat decisiv votul în Timișoara și a arătat că PSD și PNL pot fi înfrânte. Le mulțumesc membrilor USR. A fost un efort de campanie enorm. Am făcut mii și mii de kilometri, am dus mesajul nostru în toate colțurile țării și în Diaspora. Le mulțumesc tuturor românilor care ne-au votat. Luptele cele mai importante – prezidențiale și parlamentare – continuă în toamnă. Nu îi lăsa să îți fure viitorul”, a afirmat Cătălin Drulă.