Primăria Lugoj rămâne fără conducere. Asta după ce primarul și viceprimarul, numiți interimar, au decis să demisioneze din funcții, în urma rezultatelor de la alegerile locale. De abia în toamnă urmează să fie investit în funcție Călin Dobra, de la PSD, fost președinte al Consiliului Județean Timiș.

Vin specialiștii. Votul lugojenilor, care a fost masiv împotriva noastră, ne obligă să facem demersurile administrative necesare pentru a preda cât mai rapid puterea de a lua decizii administrative celor care le-au câștigat încrederea. Lugojenii au considerat că nu suntem cei mai buni pentru a conduce comunitatea. Și asta în cel mai pur mod de exprimare al democrației, prin vot direct. Fapt pentru care suntem obligați să aducem lugojenilor, în cel mai scurt timp posibil, beneficiile unei administrații conduse de cei pe care i-au ales. Așa este corect față de lugojeni. Trebuie să respectăm decizia luată în mod democratic. Astăzi (n.r. marți) am demisionat din toate funcțiile deținute în echipele de implementare a proiectelor finanțate cu fonduri europene nerambursabile și din funcția de consilier personal al primarului, începând cu data de 1 iulie 2024. La fel vor face și primarul municipiului Lugoj și viceprimarul municipiului Lugoj, astfel încât, aleșii lugojenilor (actualii consilieri locali) vor putea numi un viceprimar care va prelua atribuțiile de primar. Această persoană va fi aleasă dintre consilierii locali ai PSD Lugoj, cu votul consilierilor locali actuali. Primarul interimar astfel numit îl va putea lua drept consilier personal pe alesul lugojenilor (Dom’ Doctor Dobra) pentru postul de primar, pentru a ne putea demonstra cum va schimba el în bine viața comunității. Dacă îi respectă pe lugojeni. Ne luăm cărțile, vin specialiștii cu diplome…”, a scris Claudiu Buciu, consilier personal al primarului Lugojului, pe Facebook.

Claudiu Buciu a candidat la alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al Lugojului, dar s-a clasat pe poziția a doua, după Călin Dobra.