Produse expirate și multă mizerie. Asta au descoperit inspectorii OPC Timiș în urma unui control realizat împreună cu polițiștii la un local cunoscut din Complexul Studențesc din Timișoara. Este vorba de SC Scărlătescu Cătălin jr. SRL (Roy).

Ca urmare a neregulilor descoperite, au fost aplicate patru amenzi în valoare totală de 22.000 lei. De asemenea, s-a decis oprirea definitivă de la comercializare și scoaterea din circuitul consumului uman a produselor neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Totodată, localul a fost închis temporar pe o perioadă de până la șase luni.

Nereguli constatate: La partea de alimentație publică: folosirea unor materii prime care nu respectau condițiile de păstrare impuse de producători; nerespectarea regimului de temperatură pentru păstrarea preparatelor culinare calde (mâncăruri gătite) și reci (sosuri) (minim 60 grade Celsius pentru mâncarea caldă respectiv maxim 8 grade Celsius pentru sosuri); folosirea unor echipamente de gătire neigienizate, cu depuneri în strat gros de grăsime arsă; utilizarea unor frigidere necurățate, cu resturi alimentare depuse, atât pe pereții frigiderelor, cât și în interiorul chederelor; condiții igienice improprii desfășurării activității. La partea de cazare: amenajarea și folosirea podului clădirii la închirierea unor camere către persoane fizice; condiții de cazare total improprii: în baie, sunt montate la dus perdele din material plastic cu porțiuni de mucegai și prezintă un miros puternic de canalizare, iar o ușă de baie era spartă. În 2 camere au fost identificate insecte parazite (ploșnițe) atât pe pernă, cât și pe saltea și pe pavement, în jurul patului. Mai multe saltele erau pătate. În afară de 2 camere, toate celelalte nu au aerisire directă aceasta realizându-se printr-o improvizație total insuficientă pentru aerisirea completă a camerelor”, a transmis OPC Timiș.

Totodată, nu s-a putut prezenta acordul emis de Primăria Timișoara cu viza pentru anul în curs, autorizația ISU pentru spațiul de cazare, iar autorizația DSVSA Timiș nu este emisă pentru activitatea de restaurant. Operatorul a mai fost sancționat pentru această abatere și în trecut.