Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, a semnalat faptul că o parte dintre primarii pierzători nu-și mai iau munca în serios.

O situație nouă în frageda democrație românească: primari ce și-au pierdut mandatul în 9 iunie și care vor mai conduce primăriile până la finalul lunii septembrie. Majoritatea sunt oameni serioși, de bună credință, care înțeleg să își facă datoria și să își respecte jurământul depus la preluarea funcției. Avem însă și cazuri izolate în care primarii pierzători aleg să nu își îndeplinească obligațiile de serviciu și să blocheze efectiv activitatea primăriilor pe care le-au pierdut”, a declarat Mihai Ritivoiu.

Prefectul de Timiș a ținut să le atragă atenția edililor că au un mandat de dus până la final, indiferent de rezultatul alegerilor din 9 iunie.

Atrag pe această cale atenția asupra îndatoririlor ce decurg din mandatul de primar. Vom urmări cu atenție și celeritate hotărârile de Consiliu Local și dispozițiile primarilor din localitățile care își vor schimba conducătorul. Mare grijă la contractarea de credite, raporturile de muncă cu funcționarii din primărie, eventuale șicane față de cetățeni. Aștept sesizarea la Prefectură a oricărui abuz sau nelegalități, sunt prioritare pentru noi în următoarele luni”, a afirmat Mihai Ritivoiu.