Primăria Timișoara anunță că începând de joi, 20 iunie, vor funcționa patru puncte de prim ajutor pentru perioada de caniculă. Instituția asigură aprovizionarea cu apă îmbuteliată, iar Direcția de Sănătate Publică Timiș pune la dispoziție personalul sanitar.

Punctele de prim ajutor sunt amplasate în interiorul următoarelor locații: Oficiul Poștal nr. 1, Timișoara – Bv. Revoluției din 1989 nr. 2; Opera Română Timișoara – Agenda de Bilete – Str. Mărășești. nr. 2; Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. l, Timișoara – Str. 1 Decembrie, nr. 90 și Piața Agroalimentară Iosefin Timisoara.

Punctele funcționează zilnic, între orele 10:00 – 18:00, în spații climatizate.

Primăria Municipiului Timișoara cooperează cu Direcția de Sănătate Publică Timiș și Societatea Română de Cruce Roșie – Filiala Timiș pentru stabilirea modalităților de intervenție în caz de caniculă. Pe lângă distribuirea apei potabile, în perioadele de cod portocaliu și roșu se asigură, la nevoie, și asistență medicală”, a informat Primăria Timișoara.

Instituția amintește că în peste 90 de locuri din Timișoara, respectiv parcuri, bulevarde și piețe publice există fântâni forate. Lista completă este disponibilă aici. În plus, societatea Aquatim a montat nouă cișmele noi în această primăvară pentru timișoreni și animalele acestora de companie. Ele se află în Parcul Copiilor, Parcul Civic, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Catedralei și Parcul Adolescenței.