Sursa foto: sursadevest.ro

Nici după 12 ani de fugă de ANAF, consilierul local de Dumbrăvița, pesedista Alina Sperlea, nu a învățat că MINCIUNA are picioare scurte. Și că, indiferent câte eforturi depui ca să driblezi adevărul și evidențele, niciodată, socoteala de acasă, nu se potrivește cu cea din târg. Cert e că, la alegerile locale, care s-au consumat pe data de 9 iunie a.c., vârful de lance al PSD Timiș pentru Primăria Dumbrăvița a fost taxat, cu vârf și îndesat, pentru toate poveștile nemuritoare, neadevărurile, fumigenele si aberațiile, pe care le-a lansat, pe toată perioada campaniei (pre)electorale. Evident, în ciuda înfrângerii usturătoare și umilitoare, din nou, Alina Sperlea a făcut ceea ce știe mai bine. Pe scurt, a ales calea cea mai ușoară de ieșire din criză, a dat vina pe alții pentru eșec, nu și-a asumat nimic și, acum, că nu mai e cale de întors, vinde noi scenarii și filme artistice, chipurile, din postura de viitor viceprimar de Dumbrăvița.

Azi, o serie de lucruri sunt certe și palpabile. Exigibile sunt doar pentru ANAF! De exemplu că, de la un capăt la altul al campaniei electorale, Alina Sperlea a mințit cu nerușinare, ori de câte ori IncomodTm a adus în discuție datoria sa publică de peste 6,9 milioane de lei. Una veche de circa 12 ani, rezultată din neplata TVA pe sămsăreala cu terenuri și dezvoltări imobiliare de locuințe colective! Nici în ceasul al doisprezecelea și nici măcar în preziua alegerilor locale de pe 9 iunie a.c, pesedista lui Alfred Simonis nu a avut curajul să recunoască că datorează statului român circa 1,4 milioane de euro și că, printr-o schemă complexă financiar-economică, a driblat plata debitului din orice poziție, folosindu-se de o rețea vastă de interpuși, săgeți și paravane. De teama eșecului electoral, Alina Sperlea a ales să reinventeze adevărul și să vină în fața dumbrăvițenilor cu tot soiul de variante, toate abracadabrante, departe de orice logică și la ani lumină de adevăr. 

Acum două zile, Agenția Națională de Integritate a dat totul pe față! De fapt, a reconfirmat ceea ce tot ANAF-ul știa! Și știa și doamna Alina Sperlea că, nu degeaba, mereu a spus că va veni momentul, după 9 iunie, când adevărul va ieși la iveală. Iată că, A.N.I, pe site-ul instituției, conform legii, a publicat declarațiile de avere și de interese ale mirobolantei și transparentei Alina Sperlea, așa cum au fost acestea completate, asumate și semnate, la data de 23 aprilie 2024, sub incidența Codului Penal – falsul în declarații oficiale, de către candidata PSD la Primăria Dumbrăvița. Și lucrurile sunt simple, mai ales că, din acest moment, datele sunt publice și oficiale: o recunoaștere a unei datorii de 6.812.733 RON, care datează din 2012, cu ANAF în calitate de creditor!!! Deci, practic, avem în față o demontare a tuturor minciunilor scrise și rostite de către Alina Sperlea, referitoare la debitul istoric către statul român. Și nu au fost puține povești, ci N variante luate de câte trei, toate absolut fantasmagorice: de la zero lei datorii, la 3.285 RON, alta de 811.418 lei, din nou zero barat ca, în final, să apară, în documentele oficiale către ANI, cifra reală de 6.812.733 RON. 

Și au mai fost snoave nemuritoare, marca Alina Sperlea! Așa cum a fost și poezia, sponsorizată în toată mass-media și în tot online-ul, cu câștigarea definitivă a procesului împotriva ANAF. Atât de mulțumită și de bucuroasă a fost pesedista Sperlea de sentința Curții de Apel București, care, chipurile i-a anulat toate datoriile publice către ANAF, încât i-a mulțumit public și Bunului Dumnezeu. După care, așa cum rezultă din documente, pe data de 27 mai a.c, a apelat sentința…definitivă și irevocabilă!!! Oricum, de departe, azi, cea mai mare problemă a doamnei Alina Sperlea de la PSD, dincolo de debitul cert de 6,9 milioane de lei, pe care l-a negat tot timpul, sunt declarațiile de avere din perioada 2020-2023, completate în calitate de consilier local de Dumbrăvița. Mai exact, falsul în declarații publice, 3 acte materiale, în formă continuată, pe fiecare an în parte! Adevărul e că, acum, când ancheta de integritate e în toi, va fi extrem de complicat pentru pesedista Alina Sperlea să explice inspectorilor de la ANI de ce, trei ani la rând, nu a declarat niciun leu datorii la stat. Ca, mai apoi, în 2024, să recunoască cu nonșalanță, în aceleași documente oficiale. că are un debit istoric de 6.812.733 lei, încă din 2012!!!

Declaraţie de avere

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.