Primarul orașului Câmpulung, Elena Lasconi, a câștigat, miercuri, alegerile interne din USR pentru funcția de președinte al partidului, cu 68% dintre voturi.

De astăzi începe reconstrucția USR. Vom lucra mai uniți și mai determinați ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democrației în România. Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii,în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal”, a declarat Elena Lasconi.

Scrutinul a avut loc după decizia lui Cătălin Drulă de a demisiona de la șefia partidului, în urma scorului mic obținut la alegerile locale și europarlamentare.

Felicitări, Elena Lasconi, noua presedintă USR! Sunt mândru să fiu reprezentat de o femeie hotărâtă, o voce autentică și un primar de succes. O voi susține cu toate puterile mele. Înainte”, a afirmat Dominic Fritz.

Inițial, primarul Timișoarei a fost propus pentru a prelua șefia USR. Ulterior, Dominic Fritz nu a mai dorit să candideze, pentru că nu și-a dorit să-și asume și candidatura din partea USR la alegerile prezidențiale.