Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță la Tribunalul Timiș procesul prin care societatea Darius & Alex SRL a atacat hotărârile de consiliu local care vizează preluarea administrării a două cimitire de către Horticultura, pe o perioadă de cinci ani. Este vorba de cimitirele Rusu Șirianu și Calea Șagului. Anterior, administrarea cimitirelor din municipiu a fost făcută de către operatori privați, dar au existat numeroase nemulțumiri atât din partea primăriei, cât și a cetățenilor cu privire la calitatea serviciilor prestate.  

Instanța a confirmat legalitatea deciziei noastre strategice de a readuce administrarea cimitirelor din mâna unor privați sub umbrela administrației, așa cum este normal. A fost o decizie pe care am luat-o toamna trecută și care s-a lovit de foarte multă rezistență. Tocmai pentru că ani de zile, cimitirele au fost afaceri înfloritoare pentru firme care au profitat de necazul timișorenilor și și-au permis să ofere servicii proaste și cimitire neîngrijite. Vedem în ultimele luni că Horticultura este un bun administrator, atât pentru cimitirul din Calea Șagului, cât și cel de pe Rusu Șirianu”, a declarat primarul Dominic Fritz. 

De la preluarea locațiilor, echipele Horticultura au lucrat intens la curățarea și întreținerea acestora. Doar în primele săptămâni de la preluare, Horticultura a colectat și evacuat 43 de camioane de deșeuri. 

Horticultura achită Primăriei Timișoara o redevență anuală de 150.400 de lei. În plus, se obligă să realizeze investiții de 110.000 de lei/an în cele două cimitire.