Comunitatea LGBT organizează și în acest an un marș pe străzile Timișoarei, prin care solicită ca drepturile să le fie respectate.

Marșul Pride TM a fost și va fi dintotdeauna un marș pentru drepturi egale și pentru protecția familiilor noastre, identităților noastre diverse. Ieșim în stradă să ne bucurăm că putem face acest lucru, să celebrăm că relațiile noastre nu sunt criminalizate în România; însă sunt în alte țări. Ieșim pentru că familiile LGBTQIA+ nu sunt recunoscute în România, nici dacă au fost încheiate în alte țări în care acest lucru este legal, în ciuda faptului că ne trăim viața și plătim aceleași taxe ca orice alt cetățean și cetățeană. Ieșim în stradă să vorbim despre drepturile care ni se cuvin, despre faptul că România, deși are o decizie CEDO, aceasta nu este implementată. Ieșim în stradă să cerem protecție împotriva infracțiunilor motivate de ură și a instigării la ură și discriminare venind din partea clasei politice și a concetățenilor noștri. Ieșim în stradă pentru a cere proceduri de recunoaștere juridică a genului pentru persoanele transgender. Ieșim în stradă pentru că e cea mai vizibilă formă de protest. Ieșim în stradă pentru a vorbi împotriva violenței domestice și să cerem protecție pentru toate femeile și persoanele vulnerabile. Ieșim în stradă pentru a vorbi împotriva rasismului și a genocidelor din alte țări. Ieșim în stradă pentru că strada este și a noastră”, transmit organizatorii.

Evenimentul are loc sâmbătă, 6 iulie. Participanții se vor întâlni în Parcul Central, la ora 15.30, iar după discursuri, vor pleca pe străzile Timișoarei, pe următorul traseu: Parcul Central/Anton Scudier (ieșirea de pe Splaiul Nicolae Titulescu) – podul b-dul. 16 Decembrie 1989 – b-dul. Vasile Parvan – prin pasajul subteran Michelangelo – b-dul. Corneliu Coposu – punct final Parcul Regina Maria (intrarea în parc dinspre b-dul. 3 August 1919).

Marșul se desfășoară în cadrul evenimentului Pride TM, care se desfășoară în perioada 1 – 6 iulie în mai multe locații din Timișoara.