Dominic Fritz este foarte aproape de a avea dublă cetățenie. Primarul Timișoarei anunță că, joi, și-a depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române.

Așa arată zâmbetul unui român în devenire. Azi mi-am depus dosarul pentru dobândirea cetățeniei române. Adevărul este că de mult mă simt unul de-al vostru. Să am și un pașaport românesc va fi confirmarea oficială pentru un fapt simplu: Cu bune, cu rele, cred în România și în potențialul său. Iubesc această țară și vreau să-i croiesc soarta împreună cu voi toți. Mulțumesc România pentru această călătorie extraordinară la care m-ai invitat când am călcat pentru prima oară pământul tău, la 19 ani. Și mulțumesc Europa că mă lași să fiu timișorean din Pădurea Neagră, român german și, mai ales, om liber printre oameni liberi”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei a explicat că după ce dosarul său va fi luat la puricat la Autoritatea Națională pentru Cetățenie, va fi invitat la un interviu.

Dacă dau răspunsuri bune, voi fi chemat să-mi depun jurământul de cetățean. Tot procesul va dura câteva luni”, a precizat edilul-șef.