Primăria Timișoara face un pas înainte pentru un transport metropolitan mai ecologic. Instituția anunță că va achiziționa un autobuz electric și două stații de încărcare (una cu încărcare rapidă și una cu încărcare lentă). Acestea vor deservi actuala linie metropolitană M44, (Timișoara – stația Bastion – Becicherecu Mic – Dudeștii Noi și retur) pe care, în prezent, circulă un autobuz diesel.

Pentru a demara achiziția, Primăria Timișoara a încheiat un protocol de asociere cu comuna Becicherecu Mic și comuna Dudeștii Noi, marcând un pas înainte spre un transport public mai verde și sustenabil în zona metropolitană. Protocolul a fost aprobat în ședința Consiliului Local de luni, 8 iulie. Valoarea totală a finanțării prin PNRR este de 3,6 milioane de lei, cu TVA inclus.

Prin acest parteneriat, cele trei localități vor colabora pentru realizarea achizițiilor publice necesare, instalarea stațiilor de reîncărcare și integrarea autobuzelor electrice în flota de transport public. Scopul principal este reducerea emisiilor de carbon și promovarea unui transport ecologic în zona metropolitană Timișoara, în conformitate cu obiectivele de mediu și sustenabilitate ale Uniunii Europene. Introducerea autobuzelor electrice va contribui semnificativ la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a poluării atmosferice, oferind în același timp o călătorie mai silențioasă și mai confortabilă datorită tehnologiilor de ultimă generație și va susține obiectivele de dezvoltare durabilă, prin crearea unui mediu mai curat și mai sănătos pentru generațiile viitoare”, a transmis Primăria Timișoara.