Dominic Fritz a dat declarații, miercuri, pe marginea deciziei ANI privind starea de conflict de interese. Așadar, primarul Timișoarei susține că raportul instituției ar fi cusut cu ață albă.

ANI a emis un raport abuziv, cusut cu ață albă, în care încearcă să prezinte situația unui conflict de interese administrativ care nu este acoperit de fapte. Este un pic ca la Radio Erevan. Ei spun că am elaborat un act administrativ pentru un beneficiar, unei persoane care mi-a împrumutat bani, doar că nu am elaborat acest act, nu a fost beneficiarul și nici măcar nu mi-a împrumutat mie bani. ANI știe de toate aceste fapte. Avocatul care mă reprezintă este profesorul Ovidiu Podaru, de la Universitatea din Cluj-Napoca, cel mai important expert în drept administrativ. Avocatul meu a făcut un punct de vedere pentru ANI și tocmai pentru că faptele sunt atât de clare, așteptarea ar fi fost ca ANI să nu ajungă la acest raport. Văd că totuși l-au făcut și asta pentru mine este clar un semn de rea-credință, pentru că nu există această faptă invocată. Eu în orice moment am acționat corect și fără niciun fel de conflict de interese”, a afirmat edilul-șef.

Potrivit primarului Timișoarei, din cauza deciziei ANI, imaginea sa publică va rămâne pătată.

Bineînțeles că voi ataca acest raport în instanță. Cu argumentele, faptele și adevărul de partea noastră, eu nu am niciun dubiu că nu voi câștiga. Nu pot decât să văd că există o pervertire a acestor legi de incompatibilitate și de integritate, pentru că spețele mari de corupție evidentă rămân cumva în văzul tuturor neurmărite, iar energia administrativă a acestor agenții se focalizează pe niște cazuri în care este evident pentru toată lumea că sunt trase de păr. Și bineînțeles că dacă urmărim cum funcționează structura, numirea șefilor în aceste agenții de stat, gândul că aceste dosare nu au și scopuri politice nu este departe. Acest proces va dura trei ani, patru ani. În acești ani, titlurile de presă vor putea fi Fritz, declarat în conflict de interese de ANI și indiferent care va fi rezultatul procesului, normal că va rămâne o pată pe imaginea mea publică. Și asta cred că e destul de evident că există un interes să am eu această pată. Eu doar îmi amintesc ce mi-a spus domnul cu care m-am certat înainte de alegeri, când am eliberat str. Cezar. Mi-a spus că sunt unii mai mari ca mine la București și o să văd eu ce o să pățesc”, a declarat Dominic Fritz.

Totodată, edilul-șef a adăugat că nu a știut exact ce conține documentul pe care l-a semnat în urmă cu patru ani.

Atunci când am semnat, cu siguranță dacă aș fi știut toate dedesubturile acestui PUZ, poate aș fi așteptat, m-aș fi consultat. Recunosc că un pic zâmbesc, pentru că mi-au spus unii, domnule primar, fiți atent la ce semnați în primele 100 de zile. Și iată că a doua sau a treia zi am semnat un act unde acum cineva încearcă să-mi întindă o capcană. Eu cred că marile cazuri de integritate și de probleme reale de integritate sunt în continuare ignorate în România. ANI se focusează pe niște spețe extrem de mici care, cumva, par mai mult niște capcane administrative, cu niște consecințe extraordinar de grave. Pentru că, într-adevăr, ANI cere să mi se înceteze mandatul de primar. ANI are o responsabilitate să folosească această lege care are limitările ei cu o mare, mare responsabilitate față de cetățeni. Tocmai cetățenii Timișoarei m-am votat în majoritate clară și nu cred că există undeva un birocrat care acum, pe baza unor interpretări răutăcioase ale unor hârtii, poate să ia o decizie împotriva votului timișorenilor. La acest raport s-a lucrat probabil de câteva luni. Faptul că toată această temă nu s-a avansat în 2021, ci aproape patru ani după ce am semnat acest act, arată că cineva a ținut acest dosărel într-un sertar și a ales când să-l scoată din acest sertar”, a precizat Dominic Fritz.