Joi, 6 martie, a fost ultima zi în care în care publicul a putut vizita expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi”. Potrivit reprezentanților Muzeului de Artă din Timișoara, expoziția a atras peste 30.000 de spectatori.
Deschisă la Muzeul Național de Artă Timișoara în 16 noiembrie 2024, expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” s-a încheiat cu o săptămână mai târziu decât data programată inițial, 28 februarie 2025, datorită interesului deosebit manifestat de public.
„Succesul acestei expoziții, care a atras 30.000 de vizitatori, confirmă deopotrivă necesitatea susținerii evenimentelor culturale de anvergură și apetitul crescut al publicului pentru artă. Peste 6.000 de elevi din județul Timiș, dar și din București, Baia Mare, Târgu Mureș, Brașov și chiar din Bulgaria au avut ocazia să descopere arta lui Caravaggio printr-o abordare interactivă. Felicit echipa Muzeului Național de Artă Timișoara pentru organizarea celor 80 de ateliere de mediere școlară, care au oferit tinerilor o experiență educațională valoroasă. Consiliul Județean Timiș va sprijini și pe viitor astfel de inițiative culturale”, a declarat Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș.
„Expoziția s-a bucurat de un real succes ce demonstrează că publicul din România manifestă un interes tot mai ridicat pentru marile valori ale artei europene. Suntem încântați că am putut aduce la Timișoara lucrări de o importanță excepțională și că am reușit să oferim o asemenea oportunitate educațională pentru mii de elevi. Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în această călătorie culturală!”, a precizat Filip Adrian Petcu, managerul Muzeului Național de Artă Timișoara.
Expoziția „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană, capodopere din colecția Roberto Longhi” s-a desfășurat sub patronajul Ministerului Culturii din România și al Ministerului Culturii din Italia, și a fost realizată de Muzeul Național de Artă Timișoara, în colaborare cu Fondazione di Studi di Storia dell’Arte Roberto Longhi din Firenze și Civita Mostre e Musei din Roma.
Be the first to write a comment.