Experimentul de la Bucureşti.

Decuplarea de la realitate.

Asistăm la un proces extrem de periculos pe termen lung, cumpărarea în vrac a mainstream media din România (cu rare excepţii) cu fonduri publice. Pentru a-şi asigura o linişte aparentă, partidele politice din Ro au copt o lege pe baza căreia să poată achiziţiona spaţiu de emisie/expunere aproape nelimitat.

De aici până la construirea unei realităţi paralele nu a mai fost decât un pas…

Seară de seară, cu mici excepţii notabile şi de apreciat, asistăm la un concurs televizat de minciuni, manipulări, instigări, toată desfăşurarea având ca scop îndepărtatea cetăţeanului de adevăr. Politicieni mărunţi şi slabi de minte ajung să facă agenda zilnică în aplauzele propagandei în timp ce ţara se scufundă în corupţie şi mizerie.

Întâmplarea recentă legată de Schengen a scos la iveală un mecanism uriaş de dezinformare, întreţinut din bani publici. Nu va putea ţine la nesfârşit acest experiment, iar consecinţele vor fi extrem de neplăcute pentru cei care cred că oamenii pot fi păcăliţi la nesfârşit. Fie ei şi români…În locul notei de subsol, să ne reamintim de faptul că un fost cancelar al Austriei a fost schimbat după ce s-a aflat că a folosit fonduri guvernamentale pentru presă.

Preluare foto: unsplash.com