Foto: youtube.com

Banu-i ochiul dracului! Aşa că nu e de mirare tot zelul depus de consilierul local de Dumbrăvița Alina Sperlea (fostă Sasu) în lupta cu Necuratul, îmbrăcat în straiele ANAF. Adevărul e că nici n-apuca înalta prelată să spună „Piei, Satană!“, că diavolii de euroi și dispăreau din altarul statului român, direct în buzunarele Preascumpiei Sale, cu ajutorul unor apostoli de treabă. Nu puțini, nici banii și nici ucenicii! De departe, primii de pe lista de exorcizări a Preacucerniciei Măicuțe din periurbanul Timișoarei au fost popiştenii cu funcţii din Arhiepiscopia Fiscului, suflete îngreunate de povara unei datorii de 6,9 milioane de lei a icoanei făcătoare de minuni, un blestem vechi și conjurat de mai bine de 12 ani, fără succes. Și au mai fost minuni, mărturisite de toți arnotenii Preacuvioasei Alina Sperlea ca, de exemplu, vindecarea unei pârdalnice cutii a milei. Că doar așa poți face față raiului de la PSD: fie împărtăşeşti câte ceva din sfintele taine și darurile cerești cu duhovnicii tăi, fie îţi cânţi prohodul carierei! Amin!

Dincolo de pioșenie și smerenie, fără niciun dubiu, pentru următorii 4 ani de zile, Dumbrăvița are nevoie, la Primărie, de un om cu imaginație bogată, integru, transparent și cu multă inventivitate, ca să o scoată din praf, ape și din noroaie. Și cine se califică mai bine, la toate aceste capitole, decât consilierul local Pro România Alina Sperlea?! Că e nevoie de multe filme artistice ca, la 52 de primăveri, să te prezinți în fața Agenției Naționale de Integritate cu o declarație de avere goală și să te dai și imaculată, ca Albă ca Zăpada! Dar, în același timp, să te ascunzi după icoane și pe sub patrafire, ca o Maică Precistă, doar că să nu-ți plătești dările către stat. De fapt, dacă ar fi optat pentru transparență, mai mult ca sigur, la cum stau lucrurile, în realitate, declarația de avere a Alinei Sperlea (fostă Sasu) ar fi arătat mai ceva ca un veritabil târg imobiliar sau un congres național de executări silite. Așa că, poate și din lipsă de spațiu, marea doamnă a politicii periurbane a ales, în ciuda legii, varianta cu vidul absolut. Fără datorii către ANAF, fără debite către terți, fără bijuterii, terenuri sau imobile!

Acum, revenim la cel mai negru capitol din existența Dumbrăviței: drumurile (semi)publice și înfundate, care provin din fostele PUZ-uri ale soților Marius și Alina Sasu, și care, printr-un concurs organizat de împrejurări, au ajuns să fie executate de către ANAF, răscumpărate de săgețile/paravane consilierei locale pe bani de nimic și, pe alocuri, revândute către administrația locală, printr-o procedură concertată de expropriere, pe o căruță de euroi. O masă mare la care, din spatele cortinei, pentru 10 euro pe metrul pătrat, a cântat și pesedista Alina Sperlea! Și probele arată că, pe data de 8 noiembrie 2021, la sediul Pro România Timiș, într-o conferință de presă, legată de scandalul privind adjudecarea străzii Crișurilor din Dumbrăvița, consilierul local Alina Sperlea a declarat: ”Niciodată nu am făcut bani din cedare de drumuri și din drepturi de servitute…”. Adevărul e că, direct, nu! Că, dacă ar fi făcut totul la vedere, diavolii de la ANAF s-ar fi năpustit asupra ei și i-ar fi luat banii de pe tranzacțiile imobiliare, în contul datoriei de 6,9 milioane de lei, pe care o driblează, încă din anul 2012.

În schimb, la aceeași masa și în aceeași zi de 8 noiembrie 2021, în fața mass-media, fosta doamnă Alina Sasu l-a așezat și pe omul de afaceri local, Denis Tuță, pe care l-a tratat cu indiferență, de parcă nu l-ar fi văzut în viața domniei sale: ”Țin să precizez că doamna Sperlea nu a știut absolut nimic despre intenția pe care am avut-o și care a luat contur. Am urmărit site-urile de licitație și am cumpărat drumurile de pe Isac Newton, Galileo Galilei, Blaise Pascal, Kepler, Tisa, Timiș, Someș, Dunărea și Ghioceilor, în suprafață totală de circa 15.000 mp”. Toate, la o valoare 40.000 lei (8.000 euro)! Sincer, până la un punct, e greu de înțeles de ce a fost nevoie de regia ieftină dintre Sperlea și Tuță, chiar sub nasul presei, de vreme ce, așa cum rezultă din documente, încă de pe atunci, străinul Tuță era combinat la cartelă, pe segmentul de drumuri, cu Milena Sperlea, mama consilerei. Și ca să fie și mai clar pentru toată lumea, mai mult, cei doi coechiperi de la ACS Sperlea, în problemele de servitute, au și același mandatar special, așa cum rezultă din procura nr. 1317 din 2 decembrie 2021, autentificată la biroul notarial Daniela Ploscaru: pe Alina Sperlea (fostă Sasu). Deci, așa cum a zis și domnul Denis Tuță – Alina Sperlea nu a știut nimic!

Fumigene imobiliariste

Și au mai fost poezii ecumenice cu amnezia, chiar și la nivelul străzii Dunărea din Dumbrăvița. Pe acte, parcela din CF nr. 411156 a aparținut soților Marius și Alina Sasu, a trecut prin patrimoniul lui Daniel Ignea de la ACS Sperlea ca, ulterior, să fie executată de ANAF și, la data de 3 ianuarie 2022, să intre în proprietatea lui Denis Tuță. Da, același personaj care se jura că doamna Sperela nu a știut nimic de combinațiile cu drumurile de acces și cu servituțile de prin Dumbrăvița și că, în momentul în care a prins curent și internet, a intrat pe pagina de licitații a ANAF și a cumpărat ca un disperat 15.000 mp de drumuri din fostele PUZ-uri ale soților Marius și Alina Sasu! La fel și cu strada Timiș din Dumbrăvița – în toată ecuația de servitute, e Radu Ciuciu, un alt sportiv al ACS Sperlea. De fapt, nimeni altul decât mandatarul Milenei Sperlea, mama consilieriei locale, în licitația unui teren din localitatea Svinița (Mehedinți), situat pe malul Dunării. Nici strada Bega din Dumbrăvița, care provine tot din devălmășia mariajului consilierei locale, nu e mai prejos căci, în timp, a urmat trasee executorii pe la Radislav Stoicovici (unchi) – Milena Sperlea (mama) – Denis Tuță (săgeată).

De combinațiile cu spațiile verzi, provenite din aceleași PUZ-uri ale soților Sasu, licitate la sediul ANAF, evident, tot fără știrea și cunoștința doamnei Alina Sperlea, nici nu mai are sens să vorbim. Rețeta e aceeași: arhanghelii Sorin Ovidiu Haracicu și Eugen Huțuliac de la ACS Sperlea au devorat parcurile și zonele verzi din aceleași dezvoltări urbanistice colective, în așteptarea momentului potrivit. Pentru curioșii de la DNA Timișoara, vorbim despre același Eugen Huțuliac care, prin mandatara Alina Sperlea, cumpăra de la Cătălin Brindeszku (Cătă Răgușitu’ – concubin), bunuri executate din patrimoniul fostului fotbalist Marius Sasu, același care adjudeca imobile din proprietatea lui Radislav Stoicovici (unchiul Alinei Sperlea) și tot același mingicar al ACS Sperlea care se lupta, în licitații, cu Nicolae Popa (fratele lui Cătălin Brindeszku). În oglidă, la fel și Sorin Ovidiu Harcicu – partener de nădejde cu Eugen Huțuliac, Radislav Stoicovici și Milena Sperlea. Ce mai, un tablou demn de Cina cea de Taină!

Cert e că, în toată această ecuație de străzi și spații verzi, așa cum rezultă din probele video atașate la final, cel mai înfierat și ostracizat dușman al samsarei imobiliare Alina Sperlea a fost, de departe, Gabriela Bogdan, poate unul dintre cei mai mari specialiști și profesioniști pe care-i are ANAF Timișoara. Și singurul raționament pentru care funcționarul public a fost terfelit – că-i place mult consilierului local de la Pro Romania acest cuvânt! – a fost faptul că, întâmplător, angajatul Ministerului Finanțelor locuiește pe aceeași stradă din Dumbrăvița cu activistul civic Cristian Brâncovan, câștigătorul licitației de la ANAF pentru căile de acces de pe Vasco da Gamma. De aici și până la frântura de logică a Alinei Sperlea, de a face legături între Bogdan și Brâncovan, și până la folosirea asocierii de ”circuit infracțional” nu a mai fost decât un pas. Un pas mic pentru omenire, un pas mare pentru cărțile de antropologie: ”Singurul care  merge la licitații este acest domn Brâncovan. De unde știe? Pe stradă cu el stă prietena dânsului, doamna Gabi Bogdan. Dânsa lucră la ANAF, chiar la Executări. Nu o acuz, am și eu suspiciuni, dar dânsa l-a anunțat…”. Da, exact acestea sunt rădăcinile inductive, deductive și modale ale logii aristotelice – marca Alina Sperlea (PSD).

Evident, teoria conspiraționistă a formidabilei și insestimabilei doamne Alinei Sperlea (fostă Sasu), conform căreia activistul Cristian Brâncovan = finanțista Gabriela Bogdan, e demontată de documente. Oficiale! Niciodată, conform REVISAL, angajata ANAF nu a lucrat și nici măcar azi nu traforează pentru Serviciul de Executări din cadrul Ministerului de Finanțe! De fapt, mai mult ca sigur, toată perdeaua de fum, creată în jurul poveștii de executare silită a străzii Vasco da Gamma din Dumbrăvița, a avut scopul de a acoperi faptul că, în cea mai mare parte, tot haosul de servituți i se datorează exclusiv Alinei Sperlea. Și, mai mult decât orice, că vânzarea căilor de acces, prin executare silită de statul român, are la bază datoria consilierei locale către ANAF, în valoare de 6,9 milioane de lei, sumă ce provine din TVA de pe tranzacții imobiliare!

De fapt, din nou, în buna tradiție, așa cum rezultă și din proba video, Alina Sperlea nu și-a recunoscut nici măcar datoria către stat. A afirmat chiar că Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat decizia de impunere și raportul de inspecție fiscală a ANAF (nr. 6791 din 6 iulie 2012) și că a trimis cauza spre rejudecare către Curtea de Apel Timișoara. Povești nemuritoare! De fapt, instanța nu a anulat nimic, ci… doar în parte! Nu vorbim despre faptă, ci doar despre niște accesorii fiscale, în sumă de 1,1 milioane lei. Dar nici în ecuația asta, nu e capăt de drum, căci sentința nu e definitivă și nici irevocabilă, măcar. Așa că, datoria de bază a ANAF, pe numele minunatei foste doamne Sasu rămâne, azi, la aceeași cifră de fix: 6.915.706 lei. Pe lângă asta, fuga de ANAF a consilieriei locale, care durează deja de circa 12 ani, va mai ține, minim, încă vreo trei primăveri. Și, probabil că, între timp, și Divinitatea va reuși să explice festivalul de autogoluri al Alinei Sperlea, croit parcă după modelul pisicii lui Schrödinger, care ba există, ba nu există…

Autorul îşi asumă întreaga responsabilitate pentru informaţiile/materialele prezentate în acest articol.