Trei proiecte importante pentru Timișoara și județul Timiș au fost aprobate, joi, în timpul ședinței de Guvern din orașul de pe Bega, desfășurată la Palatul Administrativ. În urma disputelor din aceste zile dintre Alfred Simonis și Alin Nica pe tema sălii în care va avea loc ședința, s-a decis organizarea la Prefectura Timiș, și nu în Sala Multifuncțională.

Cel mai important proiect votat a fost cel referitor la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai noului stadion „Dan Păltinișanu” din Timișoara.

Am vrut să facem această ședință de Guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, că în Banat, Timișul a fost mult prea mult timp văduvit de proiecte majore, deși este unul din polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțin din banii cetățenilor din județul Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună și prea puține investiții în infrastructură astfel încât să fie atrase și mai multe oportunități economice”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României, înainte de ședința de Guvern.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre importanța noii arene pentru sportul din Timișoara.

Nu am cum să nu apreciez faptul că Timișoara va avea un stadion nou, la standarde UEFA, așa cum merită. Deși nu este un proiect al Ministerului Transporturilor, eu, ca timișorean, sunt mândru că vom putea urmări meciuri de fotbal în stadionul nou, cu 30.000 de locuri. Să știți că stadionul Dan Păltinișanu este un stadion care are în spate o istorie. Pe acest stadion, în anii 80, Poli a învins pe Celtic, în anii 90 a scos pe Atletico Madrid. În 1992, Poli a făcut egal cu Real Madrid pe stadionul Dan Păltinișanu. Avem și aceleași culori, Poli cu Real Madrid, alb cu violet. M-aș bucura ca în viitor, odată cu construcția acestui stadion, o nouă emulație, pentru că este necesară o emulație în jurul acestui fenomen, să putem să avem încă o dată meciuri de asemenea anvergură. Dar am convingerea că odată cu construcția noului stadion, se va crea acea emulație pe care doar Timișoara știe să o ofere, care va duce la transformarea unei echipe puternice”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Tot în ședința de Guvern de la Timișoara s-a decis desemnarea Companiei Naționale de Investiții ca structură de implementare pentru construcția și dotarea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara. De asemenea, s-a votat înființarea unui nou punct de trecere a frontierei în județul Timiș, la Beba Veche.