Ziua Timișoarei a fost sărbătorită astăzi prin mai multe evenimente organizate de primărie. Astfel, astăzi s-a marcat împlinirea a 102 ani de la instaurarea administrației românești la Timișoara, prin intrarea în oraș, la 3 august 1919 a trupelor române, conduse de colonelul Virgil Economu.

Acțiunile dedicate acestui moment au început, în jurul orei 10.30, în Piața Unirii, cu un ceremonial militar-religios, apoi a avut loc ședința festivă a Consiliului Local Timișoara, fiind înmânat titlul de cetățean de onoare al Timișoarei Smarandei Vultur și lui Nicolae Secoșan. De asemenea, a fost decernat titlul post-mortem pentru Oscar Berger și Dorin Bratu.

La mai bine de 100 de ani de la momentul în care în Timișoara se instaura administrația românească, cred că atuurile și provocările sunt similare. Și atunci, la fel ca acum, oamenii care trăiesc în acest oraș sunt adevărata bogăție: ei sunt cei care aprind scânteia schimbării, sunt energia care poate transforma orașul. Acum 100 de ani, timișorenii se adaptau din mers unei noi administrații, care aducea noi reguli, o nouă limbă oficială, un nou sistem legislativ și administrativ. Și nu erau provocări mici! Provocarea noastră de astăzi este să generăm o schimbare sistemică a administrației locale care să ofere bunăstare pentru întreaga comunitate. Să fim, cum am mai fost, primii. Să avem ambiții mari”, a spus Dominic Fritz, în discursul său.