Un nou director interimar a fost numit la Filarmonica Banatul din Timișoara de către primarul Dominic Fritz. Este vorba de Ovidiu Andriș, de meserie toboșar. Primăria Timișoara a informat că Ovidiu Andriș este fondatorul și președintele Trib’Art (Tribul Artistic), asociație din Timișoara ce derulează proiecte culturale locale, naționale și internaționale.

Dispoziția de numire a fost semnată, astăzi, de primarul Timișoarei Dominic Fritz, în contextul în care contractul de management al domnului Ioan Gârboni, încheiat pentru o perioadă de 5 ani, a expirat la 31 iulie 2021, iar concursul de proiecte de management este suspendat, în urma unei decizii judecătorești”, a transmis Primăria Timișoara.

Timișoreanul Ovidiu Andriș este absolvent al liceului de muzica Ion Vidu din Timișoara, licențiat cu distincția Summa cum laude la Universitatea de Muzică și Teatru din Hamburg și a obținut diploma de masterat la Academia de Orchestră a Filarmonicii de Stat din același oraș.

Această numire mă onorează și mă obligă la dedicare totală. Filarmonica Banatul este o instituție emblematică în comunitate, iar profesionalismul și reputația acesteia  trebuie păstrate și cultivate. Îmi doresc ca, în această perioadă, împreună cu echipa instituției, să facem pași pentru reafirmarea imaginii Filarmonicii, prin calitatea activităților. Îmi propun oferirea unor programe artistice de înaltă ținută, diversificarea audiențelor, dar și consolidarea celor existente, creșterea dimensiunii colaborărilor naționale și internaționale, creșterea vizibilității instituției, atât în oraș, cât și dincolo de limitele sale. Este o perioadă în care trebuie să ne punem întrebările corecte, să pornim într-o călătorie a reconectării cu acesta, folosind mijloace moderne”, a declarat Ovidiu Andriș, managerul interimar al Filarmonicii Banatul din Timișoara.

Roxana Iliescu, consilier local Pro România, a semnalat că Ovidiu Andriș s-a înscris și la concursul pentru funcția de manager al Filarmonicii Banatul, însă dosarul i-a fost respins.

Hmm… mi-a șoptit o păsărică cum că avem director interimar la Filarmonica Banatul! Cine să fie? Ovidiu Andriș, unul din cei șase candidați care au participat la “concurs”, despre care știam că este dorit în această funcție de când cu evaluarea cu bucluc a fostului manager Ioan Gârboni. Gurile rele spun că tot el este și cel al cărui dosar a fost respins în proba eliminatorie a selecției de dosare, din cadrul concursului de proiecte de management pentru conducerea Filarmonicii Banatul! Dacă-i așa, atunci treaba-i treabă! Trăiască meritocrația lui Fritz și marii specialiști ai salvatorilor patrie”, a precizat Roxana Iliescu.

Se pare că, în ultimele zile, primarul Dominic Fritz a discutat și cu soprana Aura Twarowska despre posibilitatea ocupării funcției de director interimar al Filarmonicii Banatul. Însă edilul a decis, în final, să-l aleagă pe toboșarul Ovidiu Andriș.