Dominic Fritz anunță că este nevoie de o sumă uriașă de bani, astfel încât timișorenii racordați la Colterm să aibă căldură și apă caldă în regim de avarie, în luna noiembrie. Concret, este vorba de cel puțin 30 de milioane lei. În sprijinul Primăriei Timișoara a sărit și Consiliul Județean Timiș, care va aloca 1,2 milioane lei pentru a acoperi o parte din factura de gaz a societății de termoficare.

„Estimările noastre arată că pentru a trece cu bine peste luna noiembrie avem nevoie de minim 30 de milioane de lei pentru funcționarea în regim de avarie a Colterm, doar cu CET Sud. Asta este doar factura de combustibil pe care compania trebuie să o plătească în următoarele 30 de zile pentru a alimenta cu căldură și apă caldă casele timișorenilor și spitalele racordate la sistemul centralizat de încălzire, chiar dacă afară încă nu este ger, iar producția a trecut preponderent pe cărbune. În Timișoara locuiește aproape jumătate din populația județului Timiș, oameni care contribuie prin taxele și impozitele lor la bunăstarea județului și a zonei. Este un gest de solidaritate normal în astfel de aceste vremuri grele pe care le traversăm cu toții”, a declarat Dominic Fritz.

Primarul Timișoarei spune că este nevoie, în acest context, și să se reducă drastic cheltuielile instituției, astfel încât conturile Colterm să fie alimentate cu mai mulți bani.

Banii județeni sunt un gest important în acest context și va trebui și din bugetul local să tăiem la sânge din alte cheltuieli pentru a mai suplimenta sumele de bani pentru Colterm. Dar avem nevoie și de un ajutor imediat de la Guvern. În acest context, am avut azi (n.r. luni), împreună cu peste 20 de primari de municipii o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, pentru a găsi împreună o soluție pentru termoficarea centralizată din țară. Cu toții ne confruntăm cu aceleași probleme. Am primit asigurări că Guvernul va veni cu un sprijin financiar pe termen scurt și sper ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. Milioane de oameni din această țară, racordați la sisteme centralizate de încălzire, se uită în aceste momente spre Guvern pentru sprijin și pentru ca această criză energetică să nu se transforme într-una umanitară”, a detaliat Dominic Fritz.