Proiectul privind realizarea centurii de vest a Timișoarei avansează. Cristian Pistol, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, anunță că în această săptămână s-a avizat studiul de fezabilitate.

Pași importanți pentru infrastructura rutieră din Banat, Muntenia și Dobrogea! Am avizat în Consiliul Tehnico Economic (CTE) al CNAIR mai multe documente necesare construcției unor drumuri importante în județele Timiș, Buzău, Brăila, Tulcea și Constanța. Studiul de Fezabilitate pentru Varianta Ocolitoare Timișoara Vest (aproximativ 14 km) care va fi construită la profil de drum național cu două benzi pe sens și va avea un impact important atât pentru economia Județului Timiș, cât și pentru cea a Municipiului Timișoara”, a afirmat Cristian Pistol.

Odată cu avizarea studiului de fezabilitate, se pregătește licitația publică pentru proiectare și execuția lucrărilor.

Valoarea estimată pentru construcția acestei variante ocolitoare, finanțată prin fonduri europene nerambursabile, este de 2,28 miliarde de lei, cu TVA inclus.

După semnarea contractului, antreprenorul va avea la dispoziție 30 de luni, din care șase luni proiectare și 24 de luni execuție, pentru finalizarea lucrărilor.