Primarii PNL din județ au organizat un nou protest la Prefectura Timiș. Edilii sunt nemulțumiți de faptul că Mihai Ritivoiu a blocat banii alocați de Consiliul Județean Timiș pentru investiții locale și drumuri comunale.

Ceea ce a făcut prefectul județului Timiș prin această contestare este un abuz și o blocare fără temei legal a activității întregii administrații publice locale din județul nostru. (… ) Ceea ce mi s-a părut hilar în declarațiile domnului prefect a fost că îmi solicită să revoc acele două hotărâri și să vin cu altă hotărâre, oricare ar fi ea, dar dacă este votată de consilierii județeni PSD și USR, atunci este legală și el nu mai contestă în instanță. Arată clar substratul politic din spatele acestei decizii, pentru că, evident, cele două hotărâri inițiale s-au luat fără voturile acestei coaliții distructive pentru județul Timiș, formată din PSD și USR. Și atunci evident că nu pot să nu reclam public această coalizare împotriva legii a celor de la USR și PSD, în frunte cu domnul prefect și cu domnul deputat Simonis, pentru că știm cu toții că în spatele acestui demers se regăsește domnul deputat Simonis, evident interesat de destabilizarea lucrurilor în județul nostru, în vederea unei posibile candidaturi la președinția Consiliului Județean Timiș”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

În total, la Registratura Prefecturii Timiș au fost depuse 37 de petiții, primarii solicitând ca Mihai Ritivoiu să-și retragă contestațiile.

În final, aș vrea doar să spun: Rușine, domnule prefect! Rușine, domnule Simonis, pentru că din punct de vedere politic alegi să blochezi 99 de primarii și un consiliu județean doar pentru interesele mărunte ale unor membri PSD, că nu blamez întregul Partid Social-Democrat, și care nu reușesc să găsească alte motive sau modalități de exprimare publică și politică într-o competiție corectă, bazată pe idei, pe programe pentru beneficiul cetățenilor județului nostru”, a afirmat Alin Nica.