Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis modul în care vor funcționa școlile din județul Timiș de săptămâna viitoare. Astfel, subprefectul Ovidiu Drăgănescu a precizat că, în total, elevii de la nouă unități de învățământ din județ vor avea ore exclusiv online.

Este vorba de Școala Primară Sinersig, Liceul Teoretic Buziaș, Școala Gimnazială Bacova, Grădinița cu Program Normal Nădrag, Grădinița cu Program Prelungit nr. 14 Timișoara, Grădinița cu Program Săptămânal Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit 22 Timișoara, Grădinița cu Program Prelungit 33 Timișoara și Grădinița cu Program Normal Voiteg.

Deși suntem la incidențe foarte mari și mulți se așteptau la trecerea în online, de aseară, un nou ordin al ministrului educației schimbă mult criteriile de adoptare a modalității de desfășurare a orelor. Deși încă se mai vorbește de două scenarii, trebuie știut că scenariul 1 se referă la situația în care în școală nu este nimeni infectat! Scenariul 2 apare după ce avem primul elev infectat. Tot în acest scenariu este și situația în care mai multe clase organizează orele online din cauza infectărilor cu covid19. Când, în scenariul 2, mai mult de jumătate din clase au elevi infectați și au intrat în online, atunci, va intra toată școala în online. Se mai poate intra în online și atunci când avem un focar de covid19, declarat de DSP, chiar dacă încă nu avem jumătate din clase cu cel puțin un elev declarat pozitiv Sars-cov2”, a declarat Ovidiu Drăgănescu.

La nivelul județului Timiș, se află în scenariul 2 un număr de 136 de unități de învățământ. Asta înseamnă că au o parte din clase în online.