Primăria Timișoara a mai pierdut un proces. Asociația pentru Susținerea, Promovarea și Aplicarea Drepturilor Animalelor a dat în judecată municipalitatea timișoreană, solicitând anularea prevederilor hotărârii de consiliu local din luna mai a anului trecut referitoare la interzicerea hrănirii porumbeilor pe domeniul public al orașului.

Iată că Tribunalul Timiș le-a dat dreptate reprezentanților asociației, în primă instanță. Astfel, nu se mai dau amenzi în cazul celor care doresc să le dea de mâncare porumbeilor din Timișoara.

Admite excepţia lipsei calităţii procesual pasive a pârâtului Municipiul Timişoara prin primar, invocată prin întâmpinare, si în consecintă: Respinge acţiunea formulată de reclamanta ASOCIAŢIE PENTRU SUSŢINEREA, PROMOVAREA ŞI APLICAREA DREPTURILOR ANIMALELOR (A.S.P.A.D.A.) în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Timişoara prin Primar, ca fiind formulată împotriva unei părti lipsită de calitate procesual pasivă. Admite acţiunea. Anulează art. 21 alin. 1 lit. o) şi alin. 3 lit. e) din H.C.L. nr. 189/25.05.2021. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 3.750 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat”, scrie în soluția pe scurt.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată în termen de 15 zile.