PNL ar fi de vină pentru faptul că Marian Vasile nu mai este administrator public al județului Timiș. Joi, Marian Vasile a organizat o conferință de presă în care a vorbit despre motivele pentru care s-a ajuns să fie desființat acest post pentru ca cei din conducerea CJ Timiș să scape de el.

Pentru mine rămâne doar o variantă, că nu am acceptat CV-urile venite pe linie de partid. Într-adevăr, răspundeam de Direcția Resurse Umane, eram supus non-stop la presiuni pentru a livra rezultate, iar ca să livrăm rezultate aveam nevoie de oameni buni. Toate transferurile pe care le-am avut cu funcționari publici din alte instituții s-au desfășurat prin interviuri, concursurile au fost concursuri. Probabil n-am răspuns cum și-au imaginat alții la aceste apeluri privind diverse CV-uri venite pe linie de partid”, a declarat Marian Vasile.

Totodată, fostul administrator public al județului Timiș a precizat că cei din PNL ar fi fost deranjați de postările sale de pe Facebook, în care se lăuda cu activitatea sa.

De ce cred eu realmente că a fost desființat postul? În primul rând, cred că a fost vorba că am intrat, prin postările mele și informarea publicului, am intrat în vizorul partidelor ca un potențial candidat pentru 2024. Și a existat această teamă față de mine, deși eu niciodată nu am dat semnale în acest sens, m-am focusat pe ceea ce înseamnă management instituțional, n-am încercat nici direct, nici indirect să promovez persoana proprie. De asemenea, am stat probabil în calea fericirii unor așa-ziși oameni puternici, având în vedere că vorbim de un an pre-electoral. Eu totdeauna am fost un om corect, moral, axat pe rezultate și pe servirea intereselor județului și a cetățenilor și recunosc că s-ar putea să fi indispus unele persoane, interese prin această abordare a mea foarte corectă. Și nu în ultimul rând, nu a existat o colaborare cum și-o închipuiau unii din PNL, și anume aservită. Nu mă reprezintă o asemenea colaborare”, a afirmat Marian Vasile.

De asemenea, Marian Vasile a precizat că Alin Nica, șeful CJ Timiș, ar fi o persoană influențabilă.

În prezent, relația este de respect reciproc, dar din partea domniei sale, o relație netransparentă și necurajoasă, nebărbătească. (…). Din păcate, Alin Nica este o persoană influențabilă. După cum a spus dumnealui despre mine că am multe calități, pot spune și eu despre dumnealui că are multe calități, cunoaște legea, știe administrație, în comuna lui a demonstrat rezultate bune, dar în CJ Timiș lucrurile erau mult mai complicate și președintele consiliului județean nu știa unele aspecte istorice sensibile sau care țin de proceduri interne sau chiar de organigramă și atunci se baza și pe alți oameni care nu totdeauna abordau cel mai competent sau corect lucrurile”, a mai adăugat Marian Vasile.