Propunerea de demitere a liberalului Alexandru Proteasa din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș a fost amânată. Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD, anunță că s-a decis amânarea votului în acest sens pentru luna ianuarie, anul viitor.

Am luat această decizie în semn de respect pentru idealurile pentru care s-au luptat eroii Revoluției din ’89. Ne-am dorit să punem capăt cât mai repede acestei situații penibile în care este cea mai importantă instituție din județ, în care au pus-o doi dintre liderii săi, Alin Nica și Alexandru Proteasa, dar ei țin cu dinții de orice fărâmă de putere prind. Consilierii județeni au inițiat un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Proteasa pentru ultima ședință care a avut loc, dar au fost persiflați și ignorați de conducerea CJ Timiș, cu Alin Nica în frunte, care a ajuns să nu mai respecte nicio reglementare și niciun regulament și ne-am văzut obligați să amânăm votul. Am decis să amânăm acest vot pentru ianuarie, desi exista posibilitatea să îl acordăm chiar săptămâna viitoare. Ținând însă cont de faptul că încep evenimentele dedicate celor 34 de ani de la Revoluția din ’89, de la Timișoara și pentru a nu întina idealurile pentru care au luptat eroii, am decis să convocăm plenul în ianuarie 2024. Idealurile Revoluției sunt mai importante decât incompetența și mojicia administrației liberale”, a afirmat Alexandru Iovescu.

Pesedistul este încrezător că se va reuși demiterea lui Proteasa din funcția de vicepreședinte al CJ Timiș.

În această situație, e bine și mai târziu decât deloc! Am încredere că reușim să-l determinăm să facă un pas în spate, măcar până se clarifică situația centrului de legume și fructe de la Tomnatic. A reușit „performanța” să creeze un scandal de nivel național, prin suspiciunile care planează asupra sa și considerăm că nu este în beneficiul județului să mai ocupe funcții de conducere. Am solicitat o demisie de onoare. Cum ați văzut-o dvs., am văzut-o și noi. Nu a existat și nu va exista. Demisia! Sau oare onoarea?!”, a adăugat consilierul județean PSD.