Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați, în această noapte, de către un traficant de migranți pe autostrada A1 Timișoara – Arad.

În data de 01.05.2024, în jurul orei 03.40, polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș au executat o acțiune de supraveghere și prindere în flagrant a unor călăuze și a unui grup de migranți, în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad, pe direcția Km 501. În timp ce migranții urmau să fie îmbarcați într-un aufomarfar care staționa în parcare, una dintre cele trei persoane suspecte de călăuzire a scos un obiect tăietor cu care a rănit doi dintre polițiștii de frontieră care participau la acțiune”, a informat Poliția de Frontieră.

Imediat a fost apelat numărul unic de urgență 112 și s-a solicitat un echipaj medical care i-a transportat pe cei doi polițiști de frontieră la Spitalul Județean Timișoara, pentru îngrijiri medicale. În prezent, starea lor este stabilă, fiind în afara oricărui pericol.

Persoane implicate în activitatea de migrație ilegală au încercat să fugă, însă polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora. Poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase 13 focuri de armă. Opt migranți și o călăuză au fost retinuți, iar în prezent se continuă căutarea celorlalte două persoane suspecte de călăuzire. Pentru depistarea acestora, s-a organizat un dispozitiv de căutare, folosindu-se în acest sens inclusiv echipamente de tip dronă și o autospecială cu termoviziune. Totodată, s-a solicitat sprijinul Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș”, a transmis Poliția de Frontieră.