Două cazuri șocante au prezentat, recent, jurnaliștii publicației „Timișoara”, care au dezvăluit fapte incredibile comise de doi candidați ai PSD pe lista de la Dumbrăvița.

Este vorba despre trafic de migranți și încălcarea măsurilor de supraveghere, impuse de instanță! Bogata localitate din buza municipiului a devenit un adevărat teren de încercări politico-infracționale la scurt timp după ce președintele PSD Timiș, Alfred Simonis, al treilea om în statul român, a decapitat conducerea organizației și i-a predat cheile unei anume Alina Sperlea, necunoscută pentru pesediști până nu demult.

În oglindă a procedat PNL Timiș, care și-a executat politic candidatul pentru primăria comunei, pentru a-i face pârtie protejatei președintelui Camerei Deputaților, Alfred Simonis. Dar, după ce Sperlea a fost cultivată de Simonis la vârful PSD, iar însuși premierul Ciolacu s-a fotografiat cu aceasta, s-a dezlănțuit iadul mediatic în online pentru partidul principal de guvernământ. Candidata pentru primăria Dumbrăvița, provenită din Pro România, și-a impus lista de propuneri pentru consiliul local, iar pe acest document figurează nu unul, ci doi traficanți de migranți. Cazul a șocat opinia publică din localitate, dar a și bulversat întregul angrenaj electoral al PSD în Timiș, deoarece această Sperlea e prezentă, zilnic aproape, la tot felul de emisiuni on-line, dominând categoric comunicarea oficială a partidului.

La o monitorizare simplă se poate constata că Alina Sperlea are spațiu de „emisie” aproape egal cu cel al lui Simonis, ce candidează pentru șefia CJT; situația a început să-i revolte pe vechii activiști ai partidului, care se văd aruncați la gunoi, pentru această doamnă nouă în partid, ce trage un balast imens după ea și aleargă de la un studio la altul, pentru a-și explica problemele pe care le are în raport cu ANAF.

În afară de acest cuplu nou în politica județeană – Simonis-Sperlea -, niciun  alt lider al PSD Timiș nu e prezent. Nici măcar cel mai important pesedist al județului, ministrul Transporturilor, Sorin Mihai Grindeanu, care ocolește cu dibăcie organizația pe care azi o conduce Alfred Simonis.

Revenind la Dumbrăvița, ieri, după dezvăluirile de pe site-ul ziarultimisoara, cel vizat de articol, Marius Preda, secretarul general executiv (nu știam că există funcția aceasta la nivel local!?) al PSD Dumbrăvița și-a șters contul de Facebook, semn că a primit ordin de la partid să-și ascundă urmele. Prea târziu însă…pentru că jurnaliștii din Timișoara au intrat pe fir și au salvat suficiente probe care îl leagă direct de Alina Sperlea, protejata lui Alfred Simonis.