Este oficial! Din cauza ratei prea mari de infectare cu noul coronavirus, Timișoara va intra în carantină timp de 14 zile.

Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș și intră în vigoare din data de 8 martie, de la ora 00.00.

De asemenea, în ședință s-a luat hotărârea ca și localitățile limitrofe Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă și Giroc să intre în carantină tot pentru două săptămâni.

Conform deciziei luate în CJSUT, circulaţia şi staţionarea persoanelor în spaţiile publice, din interiorul zonei carantinate, sunt interzise, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe propria răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

Totodată, în interiorul localităţilor, se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri. În perioada următoare, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop„, a transmis Prefectura Timiș.

Mai multe informații puteți citi AICI!