La nivelul județului Timiș se încearcă găsirea de soluții astfel încât să poată fi vaccinat împotriva noului coronavirus un număr cât mai mare de persoane.
Astfel, în această dimineață, la ora 08.00, la Spitalul Județean Timișoara a fost inaugurat primul centru de vaccinare cu program non-stop din România. Centrul este amplasat la parterul clădirii unde funcționează Ortopedia și are opt fluxuri de vaccinare, în care pot fi imunizate cel puțin 480 de persoane în fiecare zi. Potrivit directorului unității medicale, în primele trei zile se vor face vaccinări până târziu în noapte, iar abia apoi acesta va fi deschis non-stop, pentru că încă se lucrează la platforma pentru programări.
„Un moment istoric la Timișoara, în această dimineață. Am reușit să organizăm acest centru non-stop de vaccinare, primul de acest fel din România. Doar în primele ore de la lansarea platformei, peste 3.000 de oameni s-au înscris. Deja pentru primele zile avem un grad de ocupare de 100%. Vaccinările se vor face exclusiv în baza unei programări, nu există alte metode, alte scurtături. Acest centru a fost o inițiativă a spitalului județean împreună cu CJ Timiș. Am primit opt fluxuri în care putem vaccina cel puțin 480 de persoane pe zi, exclusiv cu vaccinul Pfizer. A fost ales acest vaccin pentru că crează cel mai rapid imunitate, iar în Timiș, fiind într-o situație particulară ca și zonă roșie, am dorit să putem vaccina cât mai mulți oameni și cât mai repede, să putem obține o imunitate cât mai repede. Avem în centru peste cinci doctori, peste opt asistente și șase registratori„, a declarat Raul Pătrașcu, directorul Spitalului Județean Timișoara, la deschiderea centrului de vaccinare non-stop.
La eveniment a fost prezent și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, care a explicat faptul că acest centru este una dintre soluțiile inteligente pe care instituția pe care o conduce a cerut-o. De asemenea, șeful CJ Timiș a anunțat că, în aproximativ o săptămână, vor fi implicați în campania de vaccinare și medicii de familie din județul nostru.
„Faptul că avem primul centru de vaccinare non-stop din țară este meritul nostru al timișenilor și timișorenilor, pentru că știm să gândim în afara turmei. Nu este singura soluție inteligentă pe care o abordăm astăzi. Știm că instrumentul nostru cel mai important în lupta cu pandemia este acest vaccin și am avut o discuție aseară, vă anunț în premieră, cu coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. M-am consultat cu dumnealui dacă ideea noastră de extindere a vaccinării folosind întreg personalul sanitar disponibil, medici de familie, asistente, medici rezidenți, studenți în anii terminali, este fiabilă și o putem aplica rapid, acum, ca să producă rezultate cât mai curând. Răspunsul a fost pozitiv, încercăm să operaționalizăm această campanie de vaccinare cu medicii de familie în aproximativ o săptămână. DSP va lua legătura cu medicii de familie și va vedea care este disponibilitatea din partea lor, astfel încât cât mai repede să putem distribui vaccinuri AstraZeneca și mai apoi, când vor apărea și în România, vaccinuri Johnson & Johnson să le distribuim către medicii de familie, deoarece nu necesită condiții speciale de vaccinare, așa cum este cazul cu vaccinurile Pfizer și Moderna„, a afirmat Alin Nica.
De asemenea, la inaugurarea centrului de vaccinare non-stop de la Spitalul Județean Timișoara a fost prezent și Flavius Cioca, șeful Direcției de Sănătate Publică Timiș, care a precizat că, astăzi, sunt puse în funcțiune încă 30. de fluxuri de vaccinare la nivelul județului nostru, în care pot fi vaccinate 1.800 de persoane pe zi.
„Noi reușim să vaccinăm în jur de 2.500 de persoane constant și se mai adaugă cele 1.800 introduse astăzi. Scopul nostru este să ajungem peste cifra de 5.000 într-un interval de câteva zile„, a adăugat șeful DSP Timiș.
Be the first to write a comment.