Avem parte de temperaturi extreme în întreaga Românie, în aceste zile. Astăzi, județele din vestul țării se află sub cod portocaliu de caniculă, iar pentru zilele de joi și vineri a fost emisă o avertizare de cod roșu de temperaturi extreme, valabilă pentru județele Caraș-Severin, Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

În aceste condiții, la nivelul județului Timiș vor fi funcționale, începând de mâine, cinci puncte de acordare a primului-ajutor. Acestea vor fi deschise la Poșta Mare din Timișoara, Opera Română Timișoara, Oficiul Poștal nr. 5 din Timișoara, aflat pe str. 1 Decembrie, nr. 90, Piața Iosefin și Piața Iosif Constantin Drăgan, vizavi de Poliția Lugoj.

Cele cinci puncte de acordare a primului-ajutor sunt asigurate de personal din cadrul școlilor postliceale de specialitate și Societății de Cruce Roșie Timiș. Facem precizarea ca aceste puncte de prim-ajutor nu se substituie controlului medical de specialitate și consultațiilor la cabinetul medicului de familie”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Reprezentanții DSP Timiș vă recomandă ca, în timpul caniculei: să realizați deplasări în primele ore ale dimineții; să evitați aglomerațiile, expunerile la soare, efortul fizic intens între orele 11.00 – 18.00; să purtați haine lejere, subțiri, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare; să beți 1,5 – 2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale și ceaiuri călduțe; să mâncați fructe și legume sau iaurt; să evitați băuturile ce conțin cofeină sau zahăr; să nu consumați alcool – vă deshidratează și vă transformă într-o potențială victimă a caniculei și să nu lăsați copiii/animalele de companie singure în autoturism.

De asemenea, sunteți sfătuiți să vă adresați medicului de familie la cel mai mic semn de suferință.