Timișoara va avea trei centre de colectare a deșeurilor. Investiția se ridică la peste două milioane de euro, iar primăria a reușit să atragă bani europeni, prin PNRR.

Luni, Consiliul Local Timișoara a aprobat semnarea unui acord de asociere între primărie și Ministerul Mediului. În baza acordului, vor fi achiziționate containerele pentru dotarea celor trei centre.

Centrele vor avea o capacitate mai mare de preluare, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor, asigurând o colectare selectivă mai eficientă decât actualele puncte de colectare. CAV-urile sunt destinate predării deșeurilor care nu pot fi colectate în pubelele individuale. La Centre se vor colecta separat 13 tipuri de deșeuri: deșeuri reciclabile și biodeșeuri, deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri periculoase, baterii uzate, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări”, a informat Primăria Timișoara.

Cele trei centre de colectare prin aport voluntar vor fi de categorie mică, având suprafața de 2.500 mp fiecare și vor fi amplasate pe Aleea Avram Imbroane, pe  Calea Dorobanților și pe Calea Moșniței. 

Finanțarea asigurată prin PNRR pentru înfiinţarea centrelor se ridică la 2,3 milioane de euro, fără TVA.

Cel de-al patrulea centru, finanțat tot prin PNRR, va fi un centru integrat, de mari dimensiuni, care va funcționa pe Calea Șagului, pentru acesta urmând să fie semnat un acord separat.