Primăria Timișoara este dispusă să plătească peste 100.000 euro cu scopul de a amplasa două toalete publice inteligente, cu sistem de autocurățare, în Piața 700 și Parcul Civic. Consiliul Local Timișoara va aproba în următorul plen studiul de fezabilitate care propune montarea acestor toalete. În spațiul exterior va fi amplasată și o cișmea, care va deservi persoanele, dar va oferi și sursă de apă pentru animale de companie. 

Toaletele inteligente sunt special concepute cu sistem ignifug și antivandalism, sistem de închidere-deschidere automat pe bază de cartelă și/sau monede și vas de toaletă cu sistem de autocurățare și dezinfecție. Toaleta va avea sistemul de  spălare a mâinilor, dozatorul de săpun, uscătorul de mâini automatizate, astfel încât suprafețele de contact să fie cât mai mici. De asemenea, dispune de sistem de telecontrol și monitorizare de la distanță pentru transmiterea 24/24 de ore a parametrilor de funcționare. Ambele toalete vor beneficia de buton de panică SOS ce deschide automat ușile toaletei, chiar și în cazul penelor de curent, senzori de mișcare și optic și dimensiuni potrivite inclusiv persoanelor cu dizabilități, supraveghere CCTV a exteriorului toaletei, sistem de încălzire și ventilație etc”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea investiției este estimată la 500.000 lei, cu TVA inclus. Timpul de realizare a proiectului este de nouă luni, din care șapte luni pentru proiectare și două luni pentru execuția propriu-zisă.