O parte dintre cei care dețin localuri pe malul Begăi și în zona Stadion și-au arătat nemulțumirea cu privire la faptul că sunt făcuți interlopi și mafioți de către primarul Dominic Fritz. Asta în condițiile în care, susțin aceștia, nu ar ocupa în mod ilegal domeniul public al orașului.

Eu când am făcut contractul, l-am făcut cu Clubul Sportiv Banatul. Contractul este valabil până în anul 2033. Atunci era proprietar Club Sportiv Banatul. La ora actuală, a devenit primăria, cu mânăriile pe care le-au făcut, au devenit ei proprietari, au anulat tot. În momentul ăla, clădirea era intabulată pe clubul sportiv. Eu sunt un chiriaș de bună credință, firma mea a băgat sute de mii de euro în clădirea asta. Vreau să vă spun că am doi copii minori, care merg la grădiniță. Mă face (n.r. Dominic Fritz) toată ziua interlop. Eu nu am furat, de ce mă face interlop, că eu asta nu înțeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă de frontieră, pentru libertatea mea am făcut. Eu am un contract de mediere cu clubul sportiv. În momentul când au pierdut ei, nu am mai plătit chiria. Eu am plătit întreținerea, am plătit impozitul pe teren. Primăria dacă spune că e locația lor, atunci cine trebuie să plătească impozitul? Chiriașul sau cine, că asta nu înțeleg. Din 2014, acolo nu funcționează nimic, din cauză că nu a mai dat autorizație de funcționare. Am rămas fiindcă am sperat într-o înțelegere. Cel mai deranjabil este tantamul ăsta care se face. Este normal ca un primar ales de timișoreni, neamțul Samuel Dominic, să iasă și să aibă atitudinea asta? Interlopi, hoți de terenuri. Ce am furat? Eu am un contract care este valabil până în 2033. Miza este malul Begăi, probabil oamenii lor vor lua. Nu știu dacă-l voi da în judecată că m-a făcut interlop”, a afirmat Mitică Viel, care deține terasa „Boss”, aflată pe malul Begăi, care urmează să fie demolată, în urma unei sentințe definitive.

Totodată, și frații Viorel și Ovidiu Ciută, care dețin clubul și ștrandul No Name, din zona Stadionului, și-au arătat nemulțumirea cu privire la faptul că sunt făcuți interlopi.

Am pierdut un al doilea proces în primă instanță, așteptăm motivarea și vom face recurs. Nu este o hotărâre definitivă. Noi considerăm că suntem victime ale unei campanii electorale premature. Anul trecut, la începutul verii, domnul Fritz a ieșit pentru prima oară și a spus că a descoperit o echipă de șapte mafioți, șapte baze care au furat 22 de hectare. Aceste terenuri nu au fost furate, din contră, au fost îmbunătățite. Este o defăimare a noastră, o manipulare a opiniei publice. Suntem victimele unei campanii electorale premature. Dă foarte bine la presă că se luptă cu mafioții. Lumea îl savurează pe Corrado Cattani al Timișoarei în lupta cu mafioții. Nu avem dosare penale. Eu am trei copii mici. Îl invit pe domnul Fritz la școală, să se uite în ochii lor și să le zică că sunt copii de mafioți, de hoți. Eu vă întreb dacă fișa postului de primar îi permite să ne facă hoți, mafioți, interlopi. Nu am furat nimic, ci din contră, vă demonstrez că de 46 de ani la clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare consecutiv. Toate aceste terenuri au fost date prin decret, pe vremea lui Ceaușescu, către întreprinderi pentru a construi baze sportive. Din 1978 este bază sportivă, se plătesc taxe și în continuare această bază a fost închiriată către firma noastră, a fost întreținută, este tot bază sportivă”, a declarat Viorel Ciută.