Primăria Timișoara este dispusă să plătească o sumă uriașă de bani unei firme care să asigure serviciile de dezinsecție, dezinfecție și deratizare în următorii cinci ani. Sâmbătă, instituția a lansat o licitație publică privind „Delegarea de gestiune a Serviciului de salubrizare pentru activitatea de deratizare, dezinsecție și dezinfecție pe domeniul public al Municipiului Timișoara”.

Conform Ordinului 82/2015 pentru aprobarea Regulamentului Cadru de salubrizare emis de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, prestatorul va fi obligat să respecte în totalitate prevederile legale existente în domeniu, de a deţine avizele necesare şi autorizaţiile aferente, precum şi obligaţia de a respecta Regulamentul serviciului de salubrizare al Municipiului Timişoara, aprobat prin HCL 454/21.11.2017. Potrivit art. 3 din Legea nr. 101 din 25 aprilie 2006 actualizată a Serviciului de Salubrizare a localităţilor, principiile care trebuie să guverneze funcţionarea activităţilor de salubrizare sunt: asigurarea calităţii şi continuităţii serviciului şi dezvoltarea durabilă. În acest sens substanţele utilizate trebuie să aibă Aviz Sanitar eliberat de Ministerul Sănătăţii şi să se regaseasca pe lista aprobata de Comisia Nationala pentru Produse Biocide Durata contractului este de 5 ani”, aflăm din anunțul de participare la licitație.

Valoarea totală a contractului, care urmează să fie încheiat pe o perioadă de 60 de luni, este estimată la aproximativ 16 milioane de euro, cu TVA inclus. Termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 5 decembrie.