Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, a acuzat Consiliul Județean Timiș că nu-și face treaba în ceea ce privește proiectul privind noul stadion al Timișoarei, care ar urma să fie construit în locul vechii arene „Dan Păltinișanu”.

În urmă cu două săptămâni a avut loc ședința aceea de CTE (Comitetul Tehnico-Economic). Acolo, am constatat mai multe lacune în documentele pe care Consiliului Județean le-a trimis către Ministerul Dezvoltării. Fără îndreptarea acestor erori, evident că nu se poate avansa. Sunt șapte modificări pe care CJ Timiș trebuia să le facă a doua zi după ședința CTE. Au trecut două săptămâni și ele nu au fost transmise către Ministerul Dezvoltării. Poate cei care critică guvernul că nu se emite hotărârea se grăbesc puțin și ne pun la dispoziție aceste modificări. Nu știu dacă au apucat să le facă, dar cel puțin nu le-au trimis la Ministerul Dezvoltării. Nu are guvernul ce să emită până domnul Nica și cei de la Consiliul Județean nu își fac treaba, astfel încât să fie documentele foarte corect transmise către Ministerul Dezvoltării. Cu alte cuvinte, îi transmit domnul Nica să facă rapid corectarea acestor erori, să înceapă demolarea stadionului ca să ne permită nouă să îl construim”, a declarat Alfred Simonis, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Pe de altă parte, CJ Timiș susține că tratează construirea noului stadion ca pe o prioritate.

„Consiliul Județean Timiș a soluționat în 3 zile toate solicitările suplimentare ale Ministerului Dezvoltării, așa cum au fost formulate în cadrul ședinței de lucru premergătoare Comisiei Tehnico-Economice. Din documentul prezentat jurnaliștilor, ar fi punctele 3, 4 și 5 soluționate prin hotărârea plenului CJ Timiș în 25 octombrie. În rest, sarcinile cad în răspunderea proiectantului și a CNI. Posibil să se fi creat această neînțelegere deoarece la ședința de lucru de la București, pe lângă faptul că a întârziat, domnul Simonis nici nu a luat cuvântul ca să clarifice sau să prezinte ceva. Așa cum am transmis de fiecare dată și așa cum este în realitate, Consiliul Judeţean Timiș tratează construirea noului stadion ca pe o prioritate, ne-am mobilizat exemplar de fiecare dată, la orice solicitare, suntem pregătiți de luni de zile pentru demolare. Nu același lucru îl pot spune despre premierul Ciolacu care a venit la Timișoara, s-a întâlnit cu suporterii și le-a promis hotărârile de guvern. Să vină de la București hotărârile de guvern promise, și, din următoarea zi, CJ Timiș demarează licitația pentru demolare”, a precizat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.