Fostul președinte al CJT și PSD Timiș, Titu Bojin a fost ales, sâmbătă, în fruntea filialei județene a PUSL, în cadrul unei conferințe care a reunit aproape 500 de persoane. Pe lângă europarlamentarul Maria Grapini, care cumva a predat sarcinile organizatorice și politice către Bojin, în sală au fost prezenți parlamentari ai acestui partid din mai multe județe ale țării dar și invitați din partea altor formațiuni politice. PSD Timiș a fost reprezentat de subprefectul Sorin Ionescu, dar în sală au fost și primari social-democrați, foști șefi de organizații locale tot din PSD, unii dintre aceștia făcând pasul spre PUSL. În discursul său, fostul președinte al Consiliului Județean Timiș a făcut apel la implicarea comunităților locale în politică și administrație, ironizând moda polurilor lansată de mai multe partide.

 „Văd că a fost lansată o nouă modă, cea a polurilor politice, care reunesc fie partide progresiste, fie naționaliste, fie combinații de formațiuni. Noi propunem un pol împreună cu cetățenii, pentru că astăzi cei care urcă la tribunele partidelor vorbesc doar teoretic despre români de dimineața până seara, dar nu calcă într-o piață decât pentru fotografii, nu știu cum arată brazda din câmp și nici cum se deschide ușa unei  ferme sau a unei mici firme de familie. 

PUSL e dedicat susținerii românilor care vor să-și ducă viața decent în țara lor, noi nu adoptăm metode importate, suntem fideli valorilor de bază ale poporului nostru: credința, familia, respectul pentru tradiții, credem în mod real în conceptul de patriotism economic, nu ca alții care acordă facilități multinaționalelor dar plâng de formă pe umărul românilor.

Există un dezinteres tot mai mare față de politică și chiar pe mine mă mai întreabă oamenii de ce nu renunț, ce mă motivează, iar eu le răspund simplu și direct: nu renunț pentru că îmi pasă…îmi pasă de omul de lângă mine, de comunitatea în care trăiesc, de acest județ mare și frumos și de Timișoara, cel mai frumos oraș din România.

Toată viața am fost în mijlocul oamenilor, nu am stat izolat și nu am făcut jocuri politice ascunse, poate am fost prea sincer, dar la vârsta mea nu pot să mă schimb”, a declarat Titu Bojin.

Noul lider al PUSL Timiș a punctat pe scurt și câteva dintre direcțiile de acțiune pentru anul electoral 2024: infrastructura, siguranța cetățeanului, sprijin pentru afacerile autohtone, pentru IMM-urile cu capital românesc, pentru agricultori, investițiile în modernizarea unităților școlare și sanitare. În acest sens, fostul președinte al CJT a criticat faptul că județul Timiș are încă bani necheltuiți la capitolul dezvoltare și a dat asigurări că partidul său va fi tot mai prezent în spațiul public. În cadrul aceluiași eveniment, au fost lansați candidații pentru funcțiile de primar.

Preluare foto: sursadevest.ro