Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni PSD din Timiș, anunță că a depus un proiect de hotărâre prin care solicită eliberarea lui Alexandru Proteasa din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean. Iovescu a precizat că are susținerea unei treimi din consilierii județeni privind revocarea liberalului Proteasa.

Odată cu proiectul de demitere, am cerut și formarea unei comisii care să analizeze obiectiv întreaga activitate de la centrul de la Tomnatic, formată din reprezentanți ai tuturor grupurilor politice din CJ, să știm și noi ce s-a întâmplat acolo și să verificăm documentele. Tot astăzi, am solicitat un plen extraordinar în perioada imediat următoare, în care consilierii județeni să își exprime voturile și să reprezinte interesele timișenilor care i-au trimis în acest for, în Consiliul Județean Timiș. Considerăm că vicepreședintele CJ Timiș ar trebui să facă un pas în spate, cel puțin până la lămurirea situației pe care a creat-o și care pune în umbră instituția. Nu are logică să rămână în funcție și să influențeze aparatul de specialitate, am văzut în ce situații i-a pus pe toți la ultimul plen ordinar. S-a folosit de angajați ai CJ Timiș care să monteze și să ruleze tot felul de înregistrări care nu au niciun fel de legătură cu instituția și să explice demersuri pe care dumnealor ar fi trebuit să o facă. După circul de la plenul ordinar făcut de președinte si vicepreședinte, în care nu au avut capacitatea să ne răspundă unor întrebări de bun-simț, era demersul firesc de făcut”, a declarat Alexandru Iovescu.

Soarta lui Alexandru Proteasa se va decide în timpul unui plen convocat pentru data de 11 decembrie.

Pe de altă parte, Consiliul Județean Timiș a transmis că până la votul plenului, conducerea instituției nu a identificat vreun temei legal sau moral pentru a lua în considerare suspendarea sau retragerea susținerii pentru vicepreședintele Proteasa.

Circul mediatic este continuat de către colegii de la PSD deși pentru Centrul de Legume și Fructe procedura de licitație s-a derulat în mandatul PSD, contractul fiind semnat de președintele CJ Timiș PSD de atunci, Călin Dobra. Pentru ca scenariul absurdului să fie complet, dirigintele de șantier este chiar socrul domnului Simonis, cel care m-a șantajat și amenințat cu bătaia, atât pe mine cât și pe președintele CJ Timiș. Îmi pare rău că se pune o asemenea presiune pe consilierii județeni, că sunt făcuți părtași la această mizerie fabricată de deputatul Alfred Simonis. Consilierii județeni care astăzi au semnat cele două proiecte nu au răspuns invitației de a participa la o întâlnire de clarificare pe care am propus-o, întâlnire în cadrul căreia și ar fi primit toate documentele și toate explicațiile solicitate” a declarat Alexandru Proteasa.