Consiliul Județean Timiș plătește peste două milioane de euro cu scopul de a realiza două sensuri giratorii definitive pe drumul care leagă Timișoara de Giroc.

Marți, în plenul Consiliului Județean Timiș a fost aprobat un proiect de hotărâre „cu elemente de Documentație de Avizare a Lucrărilor de Intervenție cu principalii indicatori tehnico-economicii și a devizului general, pentru obiectivul de investiție publică: Amenajare a două intersecții DJ595 cu amplasament fosta UM în localitatea Giroc”.

Valoarea investiției, potrivit studiului de fezabilitate, se ridică la peste 11,6 milioane de lei, cu TVA inclus.

Având în vedere faptul că pe DJ595 Timișoara – Giroc configurația actuală a intersecțiilor DJ595 cu str. Jupiter și B-dul Soarelui nu asigură desfășurarea circulației în condiții de siguranță și confort, s-a finalizat elaborarea în anul 2023 a studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție pentru obiectivul „Amenajarea a două intersecții DJ595 cu amplasament fosta UM în localitatea Giroc. Pentru realizarea acestui obiectiv conform legislației în vigoare, se impune aprobarea documentației tehnico-economice, respectiv a principalilor indicatori tehnico-economici și a devizului general, conform studiului de fezabilitate cu elemente de documentație de avizare a lucrărilor de intervenție”, au informat reprezentanții CJ Timiș.