Planul Urbanistic Zonal pentru adăpostul public pentru câinii fără stăpân a fost aprobat, marți, în ședința Consiliului Local Timișoara.

Azi am aprobat în Consiliul Local cea mai importantă etapă pentru a avea în sfârșit, un adăpost decent pentru câinii fără stăpân din Timișoara. Va fi primul adăpost al orașului pe care îl vom controla 100% și nu vom mai fi la mâna unui operator privat. Urmează acum licitația pentru proiect și lucrările de execuție. Vreau să le mulțumesc consilierilor locali, Rodica Militaru și Răzvan Negrișanu și voluntarilor care au lucrat pentru acest proiect și l-au pus la dispoziția orașului în mod gratuit”, a spus primarul Dominic Fritz.

Adăpostul urmează să fie amenajat în zona Freidorf, pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați. Terenul este proprietatea Municipiului Timișoara și se află în apropierea pistei de biciclete Timișoara – Serbia.

Conform Planului Urbanistic General, zona este destinată activităților economice, industriale, depozitare și logistică. Amplasarea adăpostului în această parcelă respectă normele de igienă sanitară și se află la o distanță de aproximativ 550 m de cea mai apropiată locuință. Proiectul va intra acum în următoarele etape. Primăria va elabora documentația tehnică, va autoriza construcția și va porni licitația în vederea execuției. Planul Urbanistic Zonal va avea valabilitate de 3 ani, perioadă în care pot fi demarate investiţiile prevăzute în documentaţie”, a informat Primăria Timișoara.

Adăpostul va avea o capacitate maximă de până la 600 de câini. În cadrul adăpostului vor fi amenajate spații pentru cabinete și tratamente medicale veterinare, pentru hrănirea și îngrijirea animalelor, săli de operație, zone de carantină, bucătărie, depozitare alimente, grupuri sanitare, vestiare, morgă și incinerator. De asemenea, vor fi amenajate căi de acces auto și pietonale precum și parcări. Pe minim 20% din totalul suprafeței, vor fi amenajate spații verzi.