Luni au avut loc noi discuții pe tema împărțirii banilor de la Consiliul Județean Timiș către primării. Vă amintim faptul că Prefectura Timiș a contestat hotărârile CJ Timiș privind distribuirea sumelor. Alin Nica a declarat, luni, că prefectul Mihai Ritivoiu ar încerca să prelungească procesul, astfel că banii nu pot ajunge în conturile primăriilor din județul Timiș.

Am constatat cu neplăcută surprindere faptul că Prefectura PSD, prefectul PSD, alege să boicoteze acest proces neprezentându-se la termenul de săptămâna trecută, mergând pe această linie a presiunii pe primari în scop electoral, în scopul de a obține votul pentru candidatul PSD la alegerile din 9 iunie pentru consiliul județean. E o chestiune inacceptabilă din punctul meu de vedere, arată o disperare fantastică a celor de la PSD, să pui în situația de a intra în incapacitate de plată zeci și zeci de comunități, care depind de acești bani care vin de la consiliul județean. Mi se pare o crimă față de interesele acestor colectivități locale și să șantajezi cu acești bani sau cu presupuse suplimentări anumiți primari mi se pare iarăși la limita bunului simț, ca să fiu foarte elegant față de cei de la PSD”, a afirmat șeful CJ Timiș.

Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, se apără și spune că, de fapt, judecarea procesului ar fi fost amânată chiar dacă ar fi fost prezent.

Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine. Într-o conferință de presă de astăzi, președintele CJT, domnul Alin Nica, acuză Prefectura de tergiversarea procesului privind alocarea banilor de către Consiliul Județean și PSD-ul de ”disperare fantastică”. Judecarea dosarului a fost amânată pentru data de 13 iunie 2024 pentru că nu a fost îndeplinită procedura comunicării cererilor de intervenție. Motivul ține de neîndeplinirea tuturor formelor procedurale, în sensul în care în proces au mai fost făcute intervenții de către alte primării și nu au fost transmise toate documentele către toate părțile. Nu am trimis reprezentant la proces pentru că era evident că se va amâna, nefiind îndeplinită procedura. Domnul președinte Nica poate debloca situația în câteva zile, și o putea face din a doua zi după atacare. Așa cum am declarat în repetate rânduri, tot ce are de făcut este să emită o nouă hotărâre de Consiliu Județean în care să revoce hotărârile atacate și să justifice repartizarea sumelor, conform legii. E atât de simplu. Și e atât de grav să duci în sfera confruntării politice o dispută administrativă, legală și instituțională, care poate fi închisă în câteva zile de către Consiliul Județean! Dar de ce ai rezolva disputa, când e mai ușor să chinui primarii și comunele lăsate fără bani, încercând să le întorci împotriva prefectului PSD, iar tu să te victimizezi, că tot e campanie electorală și dă bine să lupți cu sistemul ticăloșit?”, a declarat Mihai Ritivoiu.