Planul de restructurare al Societății de Transport Public Timișoara a fost aprobat de ANAF. Asta înseamnă că în perioada următoare STPT va trece printr-o serie de transformări, cu scopul de a deveni o societate profitabilă.

STPT a primit o șansă istorică de a pune sistemul de transport public local pe baze sănătoase și corecte. Acest lucru nu se putea face fără sprijinul Primăriei Timișoara care a plătit 52 de milioane de lei din datoriile istorice ale companiei. Compania de transport public era sugrumată de datorii istorice de aproape 130 de milioane de lei. În următorii ani, urmează o cursă contra-cronometru pentru ca transportul public să devină atractiv și utilizat de majoritatea timișorenilor și compania să își restabilească credibilitatea în fața partenerilor. STPT trebuie să își asume acest proces de reformă care va fi lung și dificil, dar care este absolut obligatoriu. Transportul public local trebuie să devină principala opțiune de călătorie a timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Printre altele, planul de restructurare al STPT prevede angajarea de vatmani și șoferi pentru a crește frecvența mijloacelor de transport public, dar și digitalizarea companiei pentru a stopa furturile de combustibil sau pentru ca reprezentanții societății să se asigure că toți cei care urcă într-un mijloc de transport public plătesc călătoria.

Totodată, planul mai prevede eliminarea a 60 de posturi prin digitalizarea și automatizarea procedurilor și a 20 de posturi prin comasarea departamentelor funcționale.