Un moment istoric a avut loc, în acest sfârșit de săptămână, la Timișoara. După 65 de ani a fost deschis un punct de trecere a frontierei de stat cu Serbia pe apă.

Mai precis, sâmbătă, ambarcațiunea Pelicanul a trecut frontiera spre Serbia pe canalul navigabil Bega către ecluza de la Srpski Itebej, din Serbia. Pelicanul a fost deschizător de drumuri a doua zi, când s-a pornit spre Timișoara alături de alte opt ambarcațiuni din Serbia.

Desfășurat pe parcursul a trei zile, evenimentul a făcut parte din activitatea ”Peisaj în mișcare” a proiectului cultural “Ecluze pe Bega”, care propune o nouă viziune pentru Canalul navigabil Bega, pe toată lungimea acestuia, până la vărsarea în Tisa.

Consiliul Județean Timiș alături de Inspectoratul Teritorial de Poliție de Frontieră Timișoara și ABA Banat a făcut posibilă deschiderea punctului de trecere a frontierei pe canalul Bega, astfel că, în premieră, după aproape 70 de ani, bărcile sârbești au ajuns la Timișoara”, a informat Consiliul Județean Timiș.