Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a realizat, marți, o vizită în România. Parlamentarul de Timiș Alfred Simonis, în calitate de președinte interimar al Camerei Deputaților, a fost cel care l-a primit pe președintele Ucrainei la Palatul Parlamentului.

În cadrul discuțiilor cu Președintele Zelenski și delegația ucraineană, din care au mai făcut parte domnul Dmytro Kuleba, ministrul afacerilor externe din Guvernul Ucrainei și E.S. domnul Ihor Prokopchuk, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în România, am reiterat sprijinul ferm față de Ucraina și poporul ucrainean. Am transmis asigurări cu privire la poziția României care, prin autorități și societatea civilă, a răspuns foarte solidar față de refugiații ucraineni și va continua să ofere sprijin umanitar în acest conflict dezastruos. Vizita Președintelui Zelenski este cu atât mai importantă în contextul în care săptămâna viitoare, la București va fi organizat ”Forumul privind Reconstrucția Ucrainei”, iar parlamentele naționale pot juca un rol esențial în susținerea unui proces sustenabil de reconstrucție a Ucrainei, în conformitate cu principiile democratice”, a afirmat Alfred Simonis.

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis l-a primit la Palatul Cotroceni pe Volodimir Zelenski, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România. Cei doi șefi de stat au semnat ridicarea relației dintre cele două țări la nivel de Parteneriat Strategic.