Horticultura a început curățenia în cele două cimitire din Timișoara pe care le administrează, Calea Șagului și Rusu Șirianu. Primăria Timișoara anunță că s-au găsit mormane de gunoaie, astfel că s-au colectat și evacuat peste 400 mc, adică 18 camioane, de deșeuri.

În timp ce Cimitirul Rusu Șirianu a fost mai bine întreținut, nu același lucru se poate spune despre Cimitirul Calea Șagului, unde lipsa acțiunilor de curățare și-a lăsat amprenta. La momentul preluării acestuia de către Horticultura, s-a putut observa clar că iarba și buruienile s-au aflat peste nivelul monumentelor, fiind zone din cimitir unde s-au dezvoltat chiar și arbuști de dimensiuni semnificative. Deșeurile s-au regăsit pe întreaga suprafață, la intrarea din spate fiind lăsate grămezi întregi de gunoi. În prima lună de la preluare, s-a intervenit de luni până vineri cu echipe care au lucrat zilnic la curățenie, au colectat și evacuat peste 400 mc de deșeuri, având un vârf zilnic de 80 mc la începutul lunii octombrie. S-a lucrat inclusiv în zilele de sâmbătă, pentru eficientizarea rezultatelor și pentru a face față volumului mare. Au intervenit atât angajați ai secției Cimitire, cât și ai secției Spații Verzi, inclusiv și cei contractați extern, prin Penitenciarul Timișoara”, a informat Primăria Timișoara.

Pe lângă evacuarea deșeurilor, angajații Horticultura au finalizat de cosit întreaga suprafață a celor două cimitire, de 17 hectare. În paralel s-au început investițiile prevăzute prin contractul de administrare, fiind finalizată renovarea clădirii administrative și a magazinului, ce a cuprins refacerea sistemului electric, lucrări de zugrăvit și amplasarea gratiilor pentru protecție. Magazinul este acum funcțional și este deschis de luni până vineri între orele 08.00 – 16.00.

Administratorii celor două cimitire pot fi contactați la numerele de telefon 0787 526 246,  0787 526 300 și 0256 498 667 pentru Cimitir Calea Șagului și 0787 526 231 sau 0256 498 667 pentru Cimitir Rusu Șirianu. Aceste informații sunt disponibile și pe cele trei panouri montate în cimitirul Rusu Șirianu, respectiv cele cinci panouri montate în cimitirul din Calea Șagului.