În intersecția din Piața Bălcescu, timișorenii se vor putea bucura din nou de un spațiu verde. Primăria Timișoara anunță că a început acțiunea de reamenajare peisagistică a zonei.

Proiectul prevede instalarea unui sistem de irigare prin picurare și plantarea a 21 de arbori și 25 de  arbuști. Mai mult, piața va fi înfrumusețată cu peste 5.000 de plante perene din 60 de specii diferite, care vor acoperi o suprafață de 600 de metri pătrați. Zona verde este completată de o suprafață de 900 mp de gazon. Proiectul vizează întreaga zonă centrală a pieței, inclusiv scuarul și zona de parcare.

Ajungem și în Piața Bălcescu, o zonă emblematică a Timișoarei care, din păcate, a fost bărbierită de spațiu verde în trecut. În toamna asta reparăm această situație care a revoltat mulți timișoreni cu ani în urmă și reamenajăm peisagistic întreaga zonă. Introducem și sistem de irigare pentru ca în perioada secetoasă arborii și arbuștii pe care îi plantăm să reziste”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Potrivit Primăriei Timișoara, lucrările de montare a sistemului de irigare sunt în plină desfășurare. Deja a fost finalizat branșamentul la alimentarea cu apă. Lucrările continuă, astfel încât totul să fie pregătit pentru plantarea care va începe după data de 15 noiembrie.